Στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης λειτούργησε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιανουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, για την ημέρα των Θεοφανείων, ενώ τέλεσε και τον αγιασμό των υδάτων, εντός του ναού, τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ο κ. Νεκτάριος, προσφωνώντας τους πιστούς, καθώς και όσους παρακολούθησαν την ακολουθία τόσο ραδιοφωνικά, όσο και τηλεοπτικά από το IONIAN TV, αλλά και από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε ότι η ημέρα αυτή είναι ημέρα αγιασμού, χαράς, ελπίδας, επεσήμανε ότι μπορεί τα πράγματα φέτος να μην επιτρέπουν να τηρηθούν τα έθιμα που συνοδεύουν την μεγάλη γιορτή, μπορεί η Εκκλησία να υφίσταται επιθέσεις, ιδίως διά μέσου των ΜΜΕ, τα οποία αντί να αναζητούν στα ρεβεγιόν και στα ταξίδια τις αιτίες για την τυχόν αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αποδίδουν στην Εκκλησία και στην αγάπη των ανθρώπων για τον Θεό το πρόβλημα και παρακάλεσε τους πιστούς να νιώθουν ότι «η μικρά ζύμη όλον το φύραμα ζυμοί».

Οι απόστολοι που διακήρυτταν την Ανάσταση του Χριστού λίγοι ήταν, αλλά άλλαξαν τον κόσμο.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο Τριαδικός Θεός φανερώνεται στον κόσμο για να αγιάσει τον άνθρωπο και την κτίση, να δώσει την ζωή και να πάρει το κακό από τις καρδιές μας.

Ο μεγάλος αγιασμός που λαμβάνουμε από τους ναούς μας είναι σημείο ορατό της χάριτος του Θεού και εκτός από το σώμα μας αγιάζει και την ψυχή, ολόκληρη την ύπαρξη του ανθρώπου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.