Στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκαν τα «Βγάσματα» τ’ Αγιού, (Παράκληση και Έξοδος του Σεπτού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος) όπου θα παραμείνουν έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή φέτος και των πιστών, με τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά μου.

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο το πρωί του Σαββάτου 11 Δεκεμβρίου 2021 και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα».

Το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέρα και νύχτα, καθώς ο ναός παραμένει ανοιχτός όλο το 24ωρο.

Προσφωνώντας τους πιστούς, τις αρχές της Κέρκυρας, αλλά και τους βουλευτές μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Κέρκυρα ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε ο άγιος Σπυρίδων να είναι μεσίτης προς τον Θεό ώστε να ζήσουμε με χαρά, ταπείνωση και επί γης ειρήνη τις άγιες αυτές ημέρες και εκείνος να πρεσβεύει ώστε οι δυσκολίες της υγείας να ξεπεραστούν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.