Σήμερα συνεχίζεται η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, καθώς επίσης και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μεταλληνού, αλλά και του Δημοτικού Υπαλλήλου Φ. Σκούρτη, με αφορμή υπεράριθμα άτομα την Κυριακή των Βαΐων εντός του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνος.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στην τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, όπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

Απαλλαγή λόγω έλλειψης δόλου ήταν η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση του Μητροπολίτη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελέα, οι φράσεις που είχε χρησιμοποιήσει στο κήρυγμα του ο Σεβασμιότατος δεν προκύπτει να προέτρεψε τους πιστούς σε ανυπακοή ή να βγαίνουν χωρίς να έχουν συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

Τόνισε ότι μετά από αυτή την πράξη δεν διαπιστώθηκε κάτι αντίστοιχο, δηλαδή πιστοί να βγαίνουν χωρίς χαρτί ή να μην τηρούν την ΚΥΑ. Εξάλλου, όπως είπε, η Μητρόπολη Κερκύρας είχε εκδώσει σχετικά δελτία τύπου τα οποία προσαρμόζονταν στα νέα δεδομένα.

Η δεύτερη δίκη αφορά στην κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ), καθώς είχε τελέσει τη Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Η δίκη ξεκίνησε ωστόσο διακόπτη λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.