Ένα ακόμα επεισόδιο για τα τραπεζοκαθίσματα σημειώθηκε χτες το απόγευμα στις Καλντελάκουες κατά τη λιτανεία της Αγίας Δωρεάς.
Συγκεκριμένα, την ώρα που η Λιτανεία των Καθολικών της Αγίας Δωρεάς περνούσε από την Ευγενίου Βουλγάρεως για να βγει στο Σαν Τζιάκομο καταστηματάρχης είχε τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα του ακόμα και πάνω στο μικρό πεζοδρόμιο στην επιχείρηση με τα ρολόγια του κ. Σουέρεφ, ο οποίος μάλιστα ήταν Τελετάρχης στην χτεσινή λιτανεία.
Ο κ. Σουέρεφ έντονα ενοχλημένος απευθύνθηκε στον καταστηματάρχη τονίζοντας του ότι, είναι ντροπή να μην αφαιρούν τα τραπεζοκαθίσματα, για τα οποία σίγουρα δεν έχει άδεια, έστω την ώρα που περνούσε η λιτανεία.
Να σημειώσουμε ότι η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου αλλά και ο υπεύθυνος για τα τραπεζοκαθίσματα και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Σπύρος Μωραΐτης ακολουθούσαν την Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς!!
Δείτε επίσης: Κέρκυρα: Εικόνες ασέβειας για ακόμα μια φορά… στην Λιτανεία των Καθολικών!
Το Corfutvnews ήταν παρών στο περιστατικό στο πλαίσιο κάλυψης της λιτανείας και κατέγραψε τις εικόνες αυτές, όχι μόνο σε αυτό το σημείο αλλά και σε άλλα.
Εικόνες που προκάλεσαν άμεση αντίδραση και στα social media…
Χαρακτηριστική η ανάρτηση που έγινε από συμπολιτη μας στο προφίλ «Στη χώρα των Φαιάκων» που αναφέρει τα εξής:
* Κάποιοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η πόλη τους ανήκει και κάνουν αυτοί τα “κουμάντα”. Τα περί σεβασμού και προαγωγής του Πολιτισμού είναι μόνο για να αναφέρονται στα καταστατικά και μέχρι εκεί.
* Η δημοτική αρχή είναι ανύπαρκτη και με τις συμπεριφορές της των τελευταίων -τουλάχιστον- μηνών επέτρεψε πλήρη ασυδοσία στους επιχειρηματίες που προαναφέραμε.
* Το θεμα του ωραρίου της Μουσικής είναι η κορυφή του παγόβουνου και μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλα τα προβλήματα διαχείρισης της πόλης, τα οποία δεν τόλμησε να αγγίξει η δημοτική αρχή, θα χειροτερέψουν.
* Είναι προφανές ότι τα πάντα είναι ανεξέλεγκτα και η δημοτική αρχή -κατά την προσφιλή της μέθοδο- θα αποφανθεί ότι … φταίνε οι κάτοικοι.
Ακόμα πιο απογοητευτικό είναι ότι ουδείς υποψήφιος -ως τώρα τουλάχιστον- τοποθετείται συνολικά και με σαφήνεια στα ζητήματα της πόλης και ειδικά της Παλιάς Πόλης.
Ωραίες οι γενικόλογες και δραματικές δηλώσεις στις κάμερες αλλά επί της ουσίας;