Στην Κέρκυρα εορτάζεται η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, η καθιερωμένη λιτανεία δεν πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης αλλά πέριξ του Ιερού Ναού.

Μετά την είσοδό του στο Ναό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος ανέπεμψε δέηση προς τον Άγιο Σπυρίδωνα. Ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τον Άγιο για τη σωτηρίας μας από την πανδημία και τις πυρκαγιές, που ταλανίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Παρακολουθήστε τη Λιτανεία:

Παρακολουθήστε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στην πόλη της Κέρκυρας.

Κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου, εορτάζεται η ανάμνηση του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος, κατά των Αγαρηνών πριν 305 έτη και λιτανεύεται το ιερό του λείψανο προς ευλογία των πιστών.

Η διάσωση της Κέρκυρας από την Τουρκική απειλή, κατά τον Ιούλιο – Αύγουστο του 1716 μ.Χ., αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της θερμής πίστεως των Χριστιανών του νησιού, καθώς και τη διαρκή παρουσία του προστάτου της Κέρκυρας και πολιούχου της αγιοτόκου Κύπρου, οικουμενικού Ιεράρχου, Αγίου Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος, του θαυματουργού, ο οποίος γεννήθηκε στην Άσσεια της Μεσαορίας, στα μέσα του 3ου αιώνα.

Στις 8 Ιουλίου του 1716, γίνεται απόβαση των Τούρκων στην Κέρκυρα, οι οποίοι κατορθώνουν να κυριεύσουν διάφορα οχυρά. Οι επιθέσεις τους συνεχίζονται επί έναν ολόκληρο μήνα, μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Τις ημέρες εκείνες, ο πιστός λαός του Θεού τελούσε συνεχείς παρακλήσεις και προσευχές. Πράγματι, στις 9 Αυγούστου του ιδίου έτους ξεσπά στο νησί μια καταστρεπτική καταιγίδα. Τότε δημιουργήθηκε πανικός στο στρατόπεδο των Τούρκων, στο οποίο μάλιστα κυκλοφορεί και η είδηση ότι πολλοί στρατιώτες είδαν τον Άγιο Σπυρίδωνα, με τη μορφή γέροντος ασκητή, να βγαίνει από τον Ιερό Ναό του απειλώντας τους με αναμμένο πυρσό.

Έτσι, η ραγδαία νεροποντή και το δέος της παρουσίας του Αγίου Επισκόπου, υποχρέωσε τους Αγαρηνούς να λύσουν την πολιορκία και να οπισθοχωρήσουν πανικόβλητοι στις 11 Αυγούστου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.