Η χθεσινή παρέλαση στο Μεσολόγγι για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ήταν ξεχωριστή από άλλες χρονιές. Ο κόσμος παρακολούθησε την παρέλαση των μαθητών, και του αγήματος του 2/39 Κέντρου Ευζώνων αλλά η εικόνα που απέσπασε τα πιο πολλά χειροκροτήματα ήταν η μουσική μπάντα του «ΣΟΛΩΜΟΥ», με τις στολές του Ιερού Λόχου η οποία συνόδευε το την Ομάδα Αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940, οι οποίοι ντυμένοι με τις στολές των στρατιωτών του Αλβανικού μετώπου, τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις της πόλης.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μία εκ των κορυφαίων, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, καθώς έχουν καταφέρει να κατασκευάσουν τα απολύτως ακριβή αντίγραφα στολών και όπλων του Ε.Σ. του 1940 με μοναδική πιστότητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι στις τάξεις τους θα δούμε και την ευζωνική στολή, όπως εκείνη που φορούσε το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων κατά τη διάρκεια της Ελληνοιταλικής σύρραξης.

Η μπάντα του «ΣΟΛΩΜΟΥ» με τις στολές του Ιερού Λόχου συνόδευε το τμήμα των Ευζώνων παιανίζοντας, συνθέτοντας έτσι ένα θέμα μοναδικό. Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλοι της Μουσικής «Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ» με την υποστήριξη του Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.