Έντονη κριτική άσκησε η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή στην επίσκεψη του τραγουδιστή Σάκη Ρουβά και της συντρόφου του στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μετώπου Νίκης:

‘Τη στιγμή που η Λέσβος δοκιμάζεται από την καταστροφική σεισμική δραστηριότητα, την ώρα που’αντάρτικες’ ομάδες παρανόμων παίρνουν το νόμο στα χέρια τους σε συνοικίες των Αθηνών με αποτέλεσμα να θρηνούμε θύματα και ενώ ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας φτάνουν στα όρια της απόγνωσης λόγω των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζει η ανίκανη παρέα των κυβερνώντων, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περί άλλων τυρβάζει.

Ο άνθρωπος, ο ιερέας αυτός που αντί να ασκεί ποιμαντικό έργο έχει προτρέψει στο παρελθόν το λαό να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, ανέλαβε σήμερα μία άλλη αποστολή. Ανέλαβε να ‘ξεπλύνει’ έναν ξεπεσμένο και αμφίβολης ποιότητας ‘αστέρα’, ο οποίος μέχρι σήμερα είχε αποκτήσει όλα του τα τέκνα εκτός ορθόδοξου γάμου και σήμερα εξαιτίας της πρόθεσής του να κατέβει στις προσεχείς εκλογές με το κόμμα της αντιπολίτευσης( μιας και ο πολιτικός στίβος αποτελεί διέξοδο για κάθε λογής αποτυχημένο διάττοντα αστέρα που επιθυμεί να αποσβέσει την πάλαι ποτέ φήμη του).

Με την υποκριτική αυτή κίνηση ενός φαύλου ανθρώπου που μέχρι χθες δεν αναγνώριζε την ουσιαστική συνεισφορά και σημασία της αληθινής ορθόδοξης πίστης, προκαλείται και σκανδαλίζεται το ποίμνιο. Δεν είδαμε σε άλλες περιπτώσεις απλών ‘ταπεινών’ ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να βαπτίσουν τα παιδιά τους ή τελέσουν ορθόδοξο γάμο, η Εκκλησία και δή η ηγεσία της να δείχνει τέτοια κατανόηση.

Έχουμε αμέτρητα παραδείγματα όπου ιερείς επιτίθενται σε γονείς επειδή επιθυμούν να βαπτίσουν το παιδί τους παρότι δεν είχαν τη δυνατότητα να παντρευτούν.

Η προσχηματική αυτή κίνηση αποσκοπεί στο να ‘αφυπνίσει’ τα πατριωτικά αισθήματα του Έλληνα, ‘πατάει’ πάνω στο θρησκευτικό του αίσθημα με σκοπό να αγιοποιήσει έναν φαύλο άνθρωπο και να καταστεί ο Ρουβάς παράδειγμα ήθους και άξιος συνεχιστής του δόγματος ‘Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια’.

Καλούμε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο να παραδειγματιστεί από τον προκάτοχό του Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ο οπίος δίδαξε ήθος, απείχε από το να εξυπηρετεί συμφέροντα ‘ημετέρων’ και μεριμνούσε για το ποίμνιό του όπως ακριβώς ένας πατέρας κάνει για το παιδί του.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, τους χαλεπούς αυτούς καιρούς, οφείλει να στεθεί όρθια, καντήλι αναμμένο δίπλα στην κοινωνία που υποφέρει, οφείλει να μην παρεκκλίνει από τη σοβαρότητα και το θεσμικό της ρόλο’.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.