«Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 μόνιμους διορισμούς. Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση» τόνισε η κυρία Κεραμέως και χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τέσσερις λόγους.

«Κάνουμε ένα νέο σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της συνολικής αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο αναβάθμισης της εκπαίδευσης.

«Καθιερώνουμε ένα σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών και στελεχών με δικλείδες ασφαλείας» ανέφερε η υπουργός και ευχαρίστησε δημόσια ιδιαιτέρως ΚΙΝΑΛ, το Μέρα25 και την Ελληνική λύση που προσήλθαν σε εάν εποικοδομητικό διάλογο προ της κατάθεσης του νομοσχεδίου, για να καταθέσουν προτάσεις, ενώ απείχαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις 4 βασικές παραδοχές του νομοσχεδίου:

Παραδοχή πρώτη: «Η χώρα μας έχει το πιο υπερσυγκεντρωτικό εκπαιδευτικό σύστημα στην ΕΕ». Στο πλαίσιο αυτό το νομοσχέδιο στοχεύει στην απελευθέρωση της δημιουργικής πρωτοβουλίας των εκπαιδευτικών και των στελεχών και στην ενίσχυση της αυτονομίας εκπαιδευτικών μονάδων, πχ μέσα από το πολλαπλό βιβλίο. «Όταν λέμε ότι αποκεντρώνουμε, αφαιρούμε αρμοδιότητες κεντρικά και τις μεταφέρουμε σε αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν, δηλαδή τους εκπαιδευτικούς» ανέφερε η υπουργός.

Παραδοχή δεύτερη: «Kανένα σύστημα αν δεν μπορεί να βελτιωθεί αν δεν έχει αξιολογηθεί». Η κυρία Κεραμέως έκανε λόγο για «απαίτηση πλέον της κοινωνίας» ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, εξηγώντας πως αν το αποτέλεσμα της αξιολόγησης είναι θετικό, θα ανέρχεται κανείς στην ιεραρχία της εκπαίδευσης.

Παραδοχή τρίτη: «Η εκπαίδευση λειτουργεί καλύτερα με δομές υποστήριξης», με αποτέλεσμα αλλαγές στον τομέα εκπαίδευσης. «Αυξάνουμε τους σχολικούς συμβούλους» τόνισε η υπουργός και προανήγγειλε ότι θα προσληφθούν 550 ψυχολόγοι και 550 κοινωνικοί λειτουργοί.

Παραδοχή τέταρτη: «Η εκκλησιαστική μας εκπαίδευση χρήζει εκσυγχρονισμού και αναδιοργάνωσης». «Σήμερα κληρικοί μισθοδοτούμενοι από το δημόσιο μπορεί να είναι και απόφοιτοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης» εξήγησε η κ. Κεραμέως και ανακοίνωση την ίδρυση της μεταδευτεροβάθμιας σχολής εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με διετές πρόγραμμα με στόχο την αναβάθμιση του κλήρου.

«Πρωτοφανής η δήλωση Τσίπρα»

«Το σχολείο που θα ανοίξει το Σεπτέμβριο δεν θα είναι το ίδιο. Θα έχει 11.700 μόνιμους διορισμούς. Στα δύο χρόνια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη 16.200 μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση» τόνισε η κυρία Κεραμέως και χαρακτήρισε «πρωτοφανή» τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για τέσσερις λόγους:

· ακυρώνει την προσπάθεια των συνυποψηφίων αυτών που πέτυχαν μεγαλύτερη βαθμολογία

· παρακάμπτει στην ουσία το αδιάβλητο των πανελλαδικών εξετάσεων και κάθε αίσθημα δικαίου

· αγνοεί επιδεικτικά που τη βάση τα ίδια τα πανεπιστήμια επέλεξαν

· ακυρώνει την προσπάθεια των ίδιων των υποψηφίων που συνάντησε που μπορούν να περάσουν σε άλλες πόλεις

«Είναι πραγματικά θλιβερό να εργαλειοποιεί έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση νέους ανθρώπους» κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.