ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ: Κεραμέως - σχολεία-Θα πραγματοποιούνται κανονικά, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η πρωινή προσευχή και ο αγιασμός στα σχολεία.

Κεραμέως – σχολεία: Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με επικεφαλής την Νίκη Κεραμέως, έχει προετοιμάσει μια σειρά αλλαγών για τα σχολεία και το νέο Λύκειο. Ανάμεσα στις αλλαγές αυτές, είναι η θέσπιση του Εθνικού Απολυτηρίου, οι προαγωγικές εξετάσεις σε κάθε τάξη του Λυκείου και η επαναφορά των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας προβλέπει να καταργείται η κλήρωση για τη σημαία στις παρελάσεις και να δίνεται απευθείας στους αριστούχους μαθητές, όπως συνέβαινε πριν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, η κ. Κεραμέως επισήμανε ότι το πρώτο κουδούνι στα σχολεία θα χτυπάει κανονικά στις 08:15 πμ και όχι στις 09:00 που είχε αποφασίσει ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Κεραμέως – σχολεία: Τα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη για γυμνάσιο και λύκειο

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε τα επιμέρους σχέδια της κυβέρνησης για το γυμνάσιο και το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Επαναφέρουμε και ενισχύουμε τον θεσμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Μελετούμε ένα νέο συνεκτικό πρόγραμμα σπουδών από το Δημοτικό έως το Λύκειο. Το πρόγραμμα σπουδών εμπλουτίζεται με νέες εκπαιδευτικές θεματικές, όπως εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεβασμός στον άλλο, προφύλαξη από φυσικές καταστροφές, διατροφή και υγιεινή.

Ενισχύουμε την εκμάθηση ξένων γλωσσών και γνώσεων πληροφορικής.

Δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια ήπιων δεξιοτήτων (soft skills), όπως π.χ. η δημιουργικότητα, η κριτική και συνθετική σκέψη και η ομαδική δουλειά.

Όπως και στην καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills), π.χ. ψηφιακή χρήση, ψηφιακή επικοινωνία, ψηφιακή ασφάλεια, ψηφιακή συναισθηματική νοημοσύνη, ψηφιακά δικαιώματα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.