Παρουσίασε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής.

Την ανάγκη να πεισθούν οι γονείς για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων επισήμανε η κυρία Νίκη Κεραμέως καθώς τα ποσοστά εμβολιασμών στους μαθητές παραμένουν χαμηλά.

«Οφείλουμε να πείσουμε τους γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών και την θωράκιση της υγείας τους» ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας στη Βουλή σημειώνοντας πως οι εμβολιασμένοι -τουλάχιστον με μια δόση- μαθητές γυμνασίων ανέρχονται σε 17% ενώ οι μαθητές Λυκείου στο 35%.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη επερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής παρουσίασε τα επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών σε μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Σύμφωνα με την υπουργό τα ποσοστά εμβολιασμών έχουν ως εξής:

17% στις ηλικίες 12 – 14

35% στις ηλικίες 15 – 17

75,5% στους φοιτητές, από 73% την περασμένη εβδομάδα

82% στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

91% στα μέλη ΔΕΠ

Τέλος, αναφερόμενη στους λόγους για τους οποίους τα σχολεία δεν θα κλείνουν σε περίπτωση που εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊου είπε: «πέρυσι τέτοια εποχή, εάν ένα παιδί νοσούσε έκλεινε το τμήμα για να μην υπάρξει διασπορά στο σπίτι. Φέτος, οι γενείς είτε είναι εμβολιασμένοι είτε έχουν την δυνατότητα να το κάνουν δωρεάν. Αν διατηρούσαμε τα ίδια πρωτόκολλα, τι μήνυμα θα στέλναμε;».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.