Απάντηση σε όσους μιλούν για κατάργηση των πρότυπων πειραματικών σχολείων έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Μπορεί κάποιοι να ζητάνε την κατάργησή τους, εμείς όμως με τις πράξεις μας δείχνουμε ενίσχυση και στήριξη», τόνισε η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της συζήτησης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα είχε παραδώσει σε μια τραγική κατάσταση, αλλά «επαναφέρουμε σταδιακά την κανονικότητα στα πρότυπα και στα πειραματικά μέχρι να φέρουμε συνολική ρύθμιση για την ενίσχυσή τους»

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «δυστυχώς είχε παραδώσει τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε μια τραγική κατάσταση».

«Παράδειγμα, δεν είχε γίνει συγκρότηση των επιστημονικών εποπτικών συμβουλίων, τα οποία είναι αυτά που κατευθύνουν στην ουσία τη δράση των πρότυπων πειραματικών σχολείων».

«Πώς να λειτουργήσουν όλα αυτά τα σχολεία στην πράξη, όταν η απερχόμενη κυβέρνηση δεν είχε φροντίσει να έχει συγκροτηθεί, το κατεξοχήν όργανο που τους δίνει κατεύθυνση;»

«Εμείς θεσμοθετούμε ακριβώς αυτή την αναβάθμιση των Πρότυπων Σχολείων, διευρύνουμε τη δυνατότητα για συμμετοχή των μαθητών σε ομίλους στο πλαίσιο αυτών των σχολείων, ενισχύουμε τις αρμοδιότητες της επιστημονικής επιτροπής που εποπτεύει τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, δίνουμε τη δυνατότητα να τροποποιείται το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία, κυρίως προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των ομίλων, οι οποίοι προσφέρουν τόσα πολλά στους μαθητές».

Για το ίδιο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Θ. Τσούχλος που ζήτησε από το βήμα της Βουλής την κατάργηση των πρότυπων σχολείων, χαρακτηρίζοντάς τα «ελιτίστικα» είπε: «Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος μπορεί να προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά μιλούσε εξ ονόματος της ΟΛΜΕ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου και σημείωσε: «Η θέση της ΟΛΜΕ για τα θέματα αυτά, είναι πάγια και γνωστή.Εμείς δεν σχολιάζουμε τη στάση συνδικαλιστικών οργανώσεων».

«Μπορεί να εκφράζουν ελεύθερα όποια άποψη θέλουν».

«Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην ενίσχυση των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, όπως ήταν και προεκλογική μας δέσμευση».

«Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, σας παραπέμπω στη δήλωση της κυρίας Κεραμέως».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.