Πολύ πιθανή είναι η παράταση της σχολικής χρονιάς, σύμφωνα με όσα δήλωσε, σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN, η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι αυτή τη στιγμή το επικρατέστερο σενάρια διευκρινίζοντας, παράλληλα, ότι δεν θα φτάσει πέραν του τέλους Ιουνίου. Επιπλέον, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι πιθανότατα θα υπάρξει έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς νωρίτερα αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες.

Η κ. Κεραμέως, πάντως, διευκρίνισε ότι όλες οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με το οποίο θα ανακοινωθεί το γενικότερο πλαίσιο άρσης των περιοριστικών μέτρων. 

Αναφορικά με το αν και πώς θα διεξαχθούν προαγωγικές εξετάσεις, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις και υπογράμμισε ότι από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί να δοθούν κατευθύνσεις για την «απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη».

Κεραμέως: Αποδίδει εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα πανεπιστήμια

Αναφερόμενη στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου», διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας.

Τέλος, η κ. Κεραμέως πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα κι όλα τα θέματα που αφορούν στο σύστημα της εκπαίδευσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.