Ευχαριστούμε θερμά την Εκκλησία της Ελλάδος, για την εξαιρετικά υπεύθυνη στάση που επέδειξε ως προς την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ιδιαίτερα δε κατά την περίοδο του Πάσχα. Επίσης, ευχαριστούμε τους εκπροσώπους όλων των θρησκειών και δογμάτων, για την άριστη συνεργασία και τη στήριξή τους στην κοινή μας προσπάθεια.

Από 4 Μαΐου, οι χώροι λατρείας θα είναι ανοιχτοί για ατομική προσευχή.

Από 17 Μαΐου, οι λειτουργίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, με αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, που θα αποσαφηνιστούν πάντοτε σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων η συνεδρίαση της ΔΙΣ

Τα μέτρα αυτά θα διασαφηνιστούν άμεσα, ενώ διευκρινήσεις θα δοθούν και από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, η οποία συνεδριάζει αύριο το πρωί, προκειμένου να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν λίγο νωρίτερα οι εκκλησίες, από τον αρχικό σχεδιασμό φαίνεται ότι έπαιξαν οι διαβεβαιώσεις εκ μέρους της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να διασφαλίσει την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Εξάλλου, όπως έχει τονίσει επανηλλειμένως τις τελευταίες ημέρες σε συνεντεύξεις του, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ σε θέματα πανδημίες, Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, υπάρχει ανοικτή επικοινωνία της κυβέρνησης με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για ατομική λατρεία. Και από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία» διεμήνυσε στο μήνυμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία θα γίνει με αυστηρούς κανόνες και πάντα με όσα θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Μένει τώρα να διασαφηνιστούν τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύουν κατά της παρουσία των πιστών στους ναούς αλλά και κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.