Ενώ τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς στην περιοχή παρά τη Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Τάλα, όπου ανεγείρεται ο νέος ναός του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Νέας Μάκρης και σε καθημερινή βάση η πρόοδος των εργασιών είναι πλέον εμφανής, ο χώρος έχει ήδη μετατραπεί σε σημείο λατρείας και προσκυνήματος από δεκάδες πολίτες καθημερινά.

Ολοένα και περισσότεροι πιστοί που κάνουν την βόλτα τους μέχρι τη Μονή Αγίου Νεοφύτου κάνουν στάση και στο σημείο ανέγερσης του ναού του Αγίου Εφραίμ, λίγα μέτρα προηγουμένως, προκειμένου να προσευχηθούν, να αφήσουν λουλούδια ή εικόνες του αγίου και να ανάψουν ένα κερί στο μικρό πρόχειρο λατρευτικό χώρο που έχει δημιουργηθεί από τους πιστούς στο σημείο ανέγερσης του κανονικού ναού.

Όσον αφορά στις εργασίες, ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νεοφύτου, Αλέξιος Εγκλειστριώτης, επεσήμανε στον «Φ» ότι σε πρώτο στάδιο έγιναν οι εργασίες για τους δύο τοίχους αντιστήριξης επί του κύριου δρόμου Αγίου Νεοφύτου-Τρεμιθούσας, οι οποίοι και θα στηρίζουν ένα μέρος του πέδιλου του ναού.

« Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει το πέδιλο του κεντρικού ναού», τόνισε. «Εκτιμώ ότι ο Ναός θα τελειώσει μέσα στα χρονικά πλαίσια που όρισε ο Άγιος μας στο εκλεκτό πνευματικό του τέκνο, τον Ραφαήλ. Την προσπάθεια μας αυτή έχει ευλογήσει ο ίδιος ο Άγιος Εφραίμ, δια των θαυμάτων του που δίνουν στους πιστούς δύναμη».

Ο ναός του Αγίου Εφραίμ ανεγείρεται σε τεμάχιο που παραχώρησε η Μονή Αγίου Νεοφύτου και το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τη μονή, επί του κύριου δρόμου από Τρεμιθούσα και Τάλα προς τη Μονή Αγίου Νεοφύτου.

@ekklisiaonline

ΝΕΟ ΘΑΥΜΑ- Άνοιξε τα ματια και με κοίταξε ο Αγιος στην εικονα

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.