Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε σήμερα το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας Σύρου, με την πνευματική συμμετοχή των πιστών, που παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία απ' ευθείας, μέσω του περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού "SYROS TV1".

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, εξ αφορμής της Αποστολικής φράσεως ” ἀνάγκην ἔσχον γράψαι ὑμῖν παρακαλῶν ἐπαγωνίζεσθαι τῇ ἅπαξ παραδοθείσῃ τοῖς ἁγίοις πίστει” (Ιούδα 1,3), υπογράμμισε ότι αυτή η πίστη, η πίστη της Εκκλησίας, η οποία επι μαρτυρείται στο διάβα του χρόνου με τα δάκρυα της προσευχής και το αίμα των Αγίων, ήταν που ενίσχυσε τους μάρτυρες και έδωσε τη δύναμη στη σήμερα τιμώμενη Αγία Βαρβάρα να αντιμετωπίσει το μαρτύριο από τον ίδιο της τον πατέρα, αυτή η πίστη ήταν που στήριξε τους προγόνους και τους πατέρες μας στις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετώπισαν, αυτή η πίστη είναι που θα μας δώσει και σήμερα τη δύναμη και την αισιοδοξία να ξεπεράσουμε τα πολλά και σύνθετα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε.

Ευχαρίστησε, ωσαύτως, και συνεχἀρη την Ηγουμένη Μοναχή Θεονύμφη, για τη μέριμνά της προς την Ιερά Μονή, στις εγκαταστάσεις της οποίας κατά το παρελθόν λειτούργησε Ορφανοτροφείο και τώρα στεγάζεται το Πρότυπο Νηπιαγωγείο και Παιδικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία “ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.