ΚΕΑ 2018: Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να καταβάλουν από σήμερα Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης - ΚΕΑ. Απαραίτητα οι δικαιούχοι θα πρέπει από σήμερα να κάνουν νέα αίτηση είτε στα Κέντρα Κοινότητας είτε καλύτερα ηλεκτρονικά στη διεύθυνση keaprogram.gr. Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για το ΚΕΑ αλλά και τι αλλάζει από σήμερα 1 Νοεμβρίου 2018.

Όπως ορίζει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με θέμα Καθορισμός των όρων και προϋποθέσεων εφαρμογής του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης – ΚΕΑ, τροποποιείται από σήμερα 1 Νοεμβρίου 2018 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, για τις αιτήσεις που είναι εγκεκριμένες την 1 Νοεμβρίου, το ποσό του ΚΕΑ που θα πάρουν οι δικαιούχοι παραμένει σταθερό μέχρι τη συμπλήρωση έξι (6) μηνών και τα πεδία που αφορούν στα εισοδήματα, την περιουσία ή τη σύνθεση του νοικοκυριού δεν τροποποιούνται.

Προσοχή όμως – Μετά την παρέλευση των 6 μηνών, οι δικαιούχοι ΚΕΑ θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση. Επομένως, όσοι δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση ή έχουν κάνει την τελευταία τροποποίηση της αίτησης έως την 31/05/2018, θα πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέσα στο Νοέμβριο του 2018.

Εν συνεχεία, διαδοχικά ανά μήνα θα πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση οι δικαιούχοι με εγκεκριμένες αιτήσεις μέχρι 30 Ιουνίου, 31 Ιουλίου.

ΚΕΑ 2018 – Αναλυτικά τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι

Για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα.

Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα.

Για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Επιπλέον το ΚΕΑ συνδέεται με σειρά από κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.