ΚΕΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ : Το Κτηματολόγιο έχει δημιουργηθεί στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδος. Σε πολλές περιοχές έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία του και λειτουργεί κανονικά εδώ και χρόνια. Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ : Οι προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, έχουν λήξει. Ωστόσο, όσοι ιδιοκτήτες ή κληρονόμοι ακινήτων δεν έχουν προβεί ακόμα σε δήλωση στο Κτηματολόγιο για τα ακίνητά τους, δεν πρέπει να αποθαρρύνονται, ούτε να θεωρήσουν ότι τα έχουν χάσει οριστικά.

Στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων υπάρχει ακόμα χρόνος να δηλώσουν το ακίνητό ή τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο ακόμα και τους πρώτους μήνες του 2020, εφόσον συγκεντρώσουν τα έγγραφα που αναφέρονται ανωτέρω, δηλαδή τους τίτλους τους, τα πιστοποιητικά μεταγραφής τους, τα τοπογραφικά ή τα αποδεικτικά χρησικτησίας.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Στα περισσότερα γραφεία κτηματογραφήσεως υπάρχει άτυπη παράταση προθεσμίας για δηλώσεις και οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει αμέσως να επικοινωνήσουν με δικηγόρο στην Ελλάδα, στον οποίο αρχικώς θα αναφέρουν περιληπτικώς πόσα ακίνητα έχουν, σε ποιό μέρος της Ελλάδα αυτά βρίσκονται, πώς τα έχουν αποκτήσει (με αγορά, δωρεά, γονική παροχή, κληρονομιά κ.α.) και τι είδους ακίνητα είναι αυτά (διαμέρισμα, μονοκατοικία, οικόπεδο, αγροτεμάχιο) και μετά να στείλουν στον δικηγόρο αντίγραφο των συμβολαίων, των τοπογραφικών και όποιων άλλων εγγράφων τους ζητήσει, ώστε να υποβληθεί κατά το δυνατόν γρηγορώτερα η δήλωση στο Κτηματολόγιο, έστω και με ελλείψεις και τα ακίνητά τους να δηλωθούν στο όνομά τους και να μην καταλήξουν στην περιουσία του Δημοσίου ή σε χέρια καταπατητών.

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου ΚΕΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.