Ξεκινούν πιστώσεις για βιολογικά, νιτρικά και ντόπιες φυλές ζώων-Η παρτίδα «γράφτηκε» τη Δευτέρα και η πληρωμή θα ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Εβδοµάδα πληρωµών διανύουν οι αγρότες που περιµένουν την προκαταβολή για τα προγράµµατα του 2020. Η διαδικασία έχει ήδη δροµολογηθεί, καθώς τη ∆ευτέρα 30 Νοεµβρίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έβγαλε την απαραίτητη παρτίδα πληρωµής , όπως ορίζει ο κοινοτικός κανονισµός προς αποφυγήν καταλογισµών από τις Βρυξέλλες.

Αυτό σηµαίνει ότι από την επόµενη ηµέρα και µέχρι την Παρασκευή 4 ∆εκεµβρίου θα έχουν γίνει και οι σχετικές πιστώσεις στα βιβλιάρια των παραγωγών. Κατά τα γνωστά, δεν θα τρέξουν όλες οι πληρωµές µαζί, αλλά σταδιακά, δεδοµένου ότι ειδικά στη Νιτρορύπανση, η πληρωµή «δένει» µε την ταχύτητα µε την οποία θα κινηθούν οι περιφέρειες.

Σύµφωνα µε τις αποφάσεις που έχουν ήδη εκδοθεί και αφορούν τις εγκρίσεις των πιστώσεων για όλα τα προγράµµατα, πρόκειται για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 130 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα πληρωθεί το 70-75%, ως πρώτη δόση.

Μακροχρόνια άνεργοι επίδομα 400 ευρώ. Δικαιούχοι και δήλωση IBAN

ΟΑΕΔ επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους για οικονομική ενίσχυση

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ που αφορά περίπου 130.000 μακροχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Από την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής της νέας εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ 48222/1215/24.11.2020 (ΦΕΚ Β 5225/25.11.2020), δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από την 1 Μαρτίου έως και τις 25 Νοέμβριου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ που καταβλήθηκε το διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2020.

Από την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 και μέχρι την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου και ώρα 23:59 οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν τα στοιχεία ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Η καταβολή των 400 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, γίνεται μετά την καταχώριση IBAN και κατόπιν ελέγχου και έγκρισης από τον ΟΑΕΔ.

Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ και αναφέρει τα εξής:

Αριθμ. οικ. 48222/1215/2020 – ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5225/25-11-2020
Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων (400) ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ -ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:

Άρθρο 1
Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο

Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ’ αρ. οικ. 15687/282/16-4-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1468).

Άρθρο 2
Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης

1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.