Την Κυριακή το απόγευμα (των Αγίων Προπατόρων) ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κινσάσας Θεοδόσιος τέλεσε την μοναχική κουρά δοκίμου μοναχού της Ιεράς Μονής Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου δίδοντας του το όνομα Κυπριανός εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού πρώτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κυρού Κυπριανού Παπαδοπούλου.

Ο Μητροπολίτης ξεκίνησε την ομιλία του μεταφέροντας της ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ , του Πατριάρχου της αγάπης.

Ανέφερε στον νέο μοναχό την εξέλιξη του μοναχισμού από τους πρώτους αιώνες μέχρι και σήμερα λέγοντας ότι οι μοναχοί σε κάθε εποχή υπενθυμίζουν σε όλους τον σκοπό της ζωής που δεν είναι άλλος από την αγιότητα.

Αναφέρθηκε στα τρία στάδια που πρέπει να διανύει ο μοναχός: της καθάρσεως, του φωτισμού και της θεώσεως εργαζόμενος με αυτογνωσία, ταπείνωση, μετάνοια και κάθαρση της καρδιάς από τα πάθη.

Μίλησε ακόμη και για την τριπλή αποταγή στην οποία καλείται ο μοναχός: στην απάρνηση του κόσμου, του ιδίου θελήματος και της κενοδοξίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε εν συντομία στην ζωή του Αγίου Κυπριανού, του οποίου το όνομα έλαβε ο νέος μοναχός.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης ευχήθηκε από καρδιάς στον νέο μοναχό για την νέα του, εν Χριστώ ζωή και για τους νέους πνευματικούς αγώνες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.