Ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ των κακών σχέσεων είχαμε την Κυριακή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν από τη Λότζια.

Πυρ και μανία στη Λότζια!
Η σχέση ανάμεσα σε Αρχιεπισκοπή Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου κακοφορμίζει κι αντί να αναζητούνται τρόποι να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί μια λύση στο θέμα που ανέδειξε το Cretalive με αφορμή το μπλοκαρισμένο ΑΦΜ της εκκλησίας τα πράγματα παίρνουν άσχημο δρόμο!

Ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ των κακών σχέσεων είχαμε την Κυριακή, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν από τη Λότζια. Ο Αρχιεπίσκοπος Ευγένιος στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής, στον Άγιο Μηνά όπου ήταν και οι εκδηλώσεις των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή προέβη κατά τη δημοτική αρχή σε μια θεσμική απρέπεια. Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε για την παρουσία τους ονομαστικά όλους τους τοπικούς άρχοντες, παραβλέποντας το δήμαρχο Ηρακλείου που ήταν παρών αλλά και άλλους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής όπως τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτη.

Η στάση του Αρχιεπισκόπου ενόχλησε το δήμαρχο Ηρακλείου αλλά φαίνεται πως το περιστατικό δεν έμεινε εκεί. Λίγο αργότερα στην κατάθεση στεφανιών στο Πάρκο της Μικράς Ασίας και την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο Βασίλης Λαμπρινός, εκεί σύμφωνα με συνεργάτες του δημάρχου ο Αρχιεπίσκοπος είχε μια σκωπτική και ειρωνική διάθεση και μια προσβλητική συμπεριφορά – λένε από τη Λότζια – κάτι που βάρυνε ακόμα περισσότερο την ήδη κακή σχέση των δυο ανδρών.

Εμείς μπροστά δεν ήμασταν, αλλά για να υπάρξει τέτοια ενόχληση στους συνεργάτες του Λαμπρινού, κάτι φαίνεται να χαλά στις προβληματικές σχέσεις των δυο ανδρών, ενώ από το περιβάλλον της δημοτικής αρχής κάνουν λόγο «για νέα ήθη που εισάγει στη δημόσια ζωή του Ηρακλείου ο νέος Αρχιεπίσκοπος που λειτουργεί περισσότερο σαν πολιτικός παρά σαν Ιεράρχης!».

Ας το δουν και οι δυο πλευρές διαφορετικά κι ας μην δίνουν τα χαρακτηριστικά βεντέτας σ’ ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από τη συνεννόηση των δυο πλευρών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.