Συμπληρώθηκαν 100 έτη, από την ανέγερση του ιερού ναού αγίας Βαρβάρας, στην ομώνυμη συνοικία της Καβάλας.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού ετοίμασε εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της σημαντικής επετείου. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου: «Την ευλογημένη και ιστορική εκείνη ημέρα, οι ευλαβείς πρόγονοί μας απεφάσισαν, παρά τις δυσμενείς συνθήκες της εποχής, να θεμελιώσουν και να ανεγείρουν την δική τους εκκλησία, αυτή της αγίας Βαρβάρας, στην τότε αναπτυσσόμενη και προσφυγική συνοικία των «Πεντακοσίων» στην πόλη της Καβάλας.

Το αρμόδιο εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού, έχει προετοιμάσει σειρά επετειακών εκδηλώσεων και παραλλήλων δράσεων, για την ανάδειξη και την σημασία του γεγονότος. Απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης σ’ εκείνους που εναπέθεσαν στην ευρύτερη φιλόξενη περιοχή μας, την βέβαιη ελπίδα τους για μία νέα ζωή, μετά από την καταστροφή και τον βίαιο ξεριζωμό από τις προαιώνιες πατρίδες τους στην Ανατολή. Εδώ διεφύλαξαν ως κόρη οφθαλμού τα ιερά κειμήλια της ορθόδοξης πίστης τους, που έφεραν μαζί τους από τις αλησμόνητες πατρίδες».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, περιλαμβάνει:

7π.μ.-10π.μ., τον Όρθρο και την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου.

7μ.μ., την υπαίθρια εκδήλωση «Μνήμες Πατέρων».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.