ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Μπήκε αισίως ο Φεβρουάριος και αυξάνεται από σήμερα ο κατώτατος μισθός και πολλά επιδόματα. Καλό Μήνα σε όλους. Οι αυξήσεις ανέρχονται σε 10,9%, ενώ αγγίζουν το 27% για τους νέους, κάτω των 25 ετών, εργαζομένους ενώ συνολικά, εκτιμάται ότι περίπου 600.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και 280.000 άνεργοι, που είτε λαμβάνουν κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ είτε συμμετέχουν σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα, θα δουν σημαντικές αυξήσεις.

Φεβρουάριος – Καλό Μήνα σε όλους.

Αυξάνεται από σήμερα 1 Φεβρουαρίου ο κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ από 586 που ήταν μέχρι χτες. Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι τριετίες και 24 επιδόματα, μεταξύ των οποίων και το επίδομα ανεργίας που φτάνει τα 400 ευρώ ενώ οι αυξήσεις ανέρχονται σε 10,9%, ενώ αγγίζουν το 27% για τους νέους, κάτω των 25 ετών, εργαζομένους.

Επιδόματα.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Σήμερα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την ανάκτηση της εργασίας στη χώρα μας. Σήμερα ξεκινά μια νέα περίοδος για τους νέους εργαζόμενους αυτού του τόπου. Μία περίοδος με περισσότερα δικαιώματα, με περισσότερη αξιοπρέπεια.

Με την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, αποκαθιστούμε ένα μέρος από όσα στέρησαν οι πολιτικές λιτότητας από τους εργαζόμενους.

Και αυτό είναι μία πράξη δικαιοσύνης. Η απόκριση στο χρέος μας, σημείωσε η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για τον κατώτατο μισθό.

Καλό Μήνα σε όλους.

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.