ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΥΞΗΣΗ: Δείτε πόσο περίπου θα είναι η αύξηση που θα υποστεί ο κατώτατος μισθός από 1 Φεβρουαρίου 2019. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε μια αύξηση του 8%, δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς το ποσό αναμένεται να φτάσει στα 633 ευρώ από τα 586 ευρώ που είναι σήμερα.

Μετά την έγκριση από το υπουργικό συμβουλίου και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από την ίδια, ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός θα τεθεί πλέον σε εφαρμογή.

Όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία έτσι και η Ελλάδα οδηγούν σε αύξηση τον κατώτατο μισθό για τους εργαζομένους.

Να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέντρο Σάντσεθ προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 22% – το υψηλότερο ποσοστό αύξησης στην ευρωζώνη, ο οποίος πλέον από 858 ευρώ τον μήνα θα ανέλθει στα 1.050 ευρώ.

Πότε έπεσε ο κατώτατος μισθός

Οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό το 2012, υπέστησαν μια σημαντική μείωση της τάξεως του 22% καθώς είδαν το μισθό τους από 751 ευρώ να περικόπτεται και να φτάνει στα 586 ευρώ, ενώ για τους νέους έως 25 ετών ο κατώτατος μισθός μειώθηκε από τα 751 ευρώ στα 510 ευρώ, δημιουργώντας έτσι «τον υποκατώτατο μισθό» και θέτοντας ηλικιακές διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους.

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2018, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπου όπως αναφέρθηκε στην αιτιολογική έκθεση, «με τις διατάξεις του άρθρου 103 του ν. 4172/2013 (Α’ 167), καθορίζεται η διαδικασία διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου όλης της χώρας

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.