ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ : Από την αύξηση του κατώτατου μσιθού, αρκετά από τα επιδόματα και τις παροχές που προβλέπονται από τον νόμο ή τη συλλογική σύμβαση εργασίας δεν οφείλονται επιπλέον, αλλά συμψηφίζονται με την πρόσθετη παροχή.

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ – ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Επιτρέπεται να συμψηφιστούν με την πρόσθετη παροχή.

Το επίδομα επικίνδυνης εργασίας των ηλεκτροτεχνιτών, ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα παιδικού σταθμού.

· Επιτρέπεται να συμψηφιστούν με την πρόσθετη παροχή μόνο με εκ των προτέρων ειδική συμφωνία εργοδότη-εργαζομένου.

Το επίδομα γάμου, τα ποσά των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και οι οφειλόμενες προσαυξήσεις για νυχτερινή εργασία, εργασία την Κυριακή ή την αργία και η αμοιβή της υπερεργασίας.

· Δεν επιτρέπεται να συμψηφιστούν με την πρόσθετη παροχή. Οι αποδοχές μη ληφθείσας αδείας και το επίδομα αδείας.

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ : Τα ενδεχόμενα στις συντάξεις- επιδόματα

Αρκετά από τα επιδόματα και τις παροχές που προβλέπονται από τον νόμο ή τη συλλογική σύμβαση εργασίας δεν οφείλονται επιπλέον, αλλά συμψηφίζονται με την πρόσθετη παροχή.

Αλλα επιδόματα και παροχές συμψηφίζονται με την πρόσθετη παροχή και δεν οφείλονται, μόνο με συμφωνία εργοδότη-εργαζομένου.

Ορισμένα επιδόματα και ποσά (π.χ. επίδομα αδείας, υπερωρίες) δεν μπορούν να συμψηφιστούν με την πρόσθετη παροχή ούτε με συμφωνία και οφείλονται επιπλέον της πρόσθετης παροχής.

Η αύξηση των κατώτατων αμοιβών αναμένεται να προσεγγίσει το 5,6%, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» επαναλαμβάνοντας προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για σύνδεση του ρυθμού ανάπτυξης της χώρας με το ύψος της αύξησης των κατώτατων αμοιβών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.