ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ 2019: Δείτε πως θα κυμανθεί ο κατώτατος μισθός 2019 αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και την αναδιαμόρφωση του κατώτατου μισθού από τον Φεβρουάριο στα 650 ευρώ που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο. Όσοι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό 510 ευρώ και όσοι παίρνουν τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός και η αύξησή του θα επηρεάσει 600.000 εργαζομένους και 280.000, οι εργαζόμενοι που επηρεάζονται εμμέσως από την αύξηση επιδομάτων, που είναι συνδεδεμένα με τον κατώτατο μισθό.

Ο κατώτατος μισθός 2019 θα φέρει περιορισμό των ανισοτήτων, ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων, τόνωση της ανάπτυξης, και αυτοπεποίθηση των μισθωτών στρωμάτων.

Χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

Όσοι αντιδρούν να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός 2019 εντάσσονται σε δυο κατηγορίες – Σε όσους αντιδράσουν από συμφέρον, λόγω κέρδους και σε όσους από ιδεολογία , ως είπε, καθώς ταυτίζουν την ανάπτυξη με τη συντριβή της εργασίας.

Αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ για την εκκίνηση της διαδικασίας έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος.

Η αύξηση των μισθών είναι η προϋπόθεση και η ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα”, είπε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ψευδοεπιχειρήματα της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές χρήματος και υποστήριξε πως μετά αυτή την εξέλιξη, η κυβέρνηση υπενθυμίζει ότι “δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακούς αλλά με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει”.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.