Στο εδώλιο οδηγείται ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος για τη Θεία Λειτουργία και Καθαγιασμό των Υδάτων, ανήμερα Θεοφανείων, στις 6 Ιανουαρίου, στην Ευρύχου, και μετά την άρνησή του να πληρώσει το κορωνο-εξώδικο των €300 που του επιβλήθηκε.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, μερίδα πολιτών βρέθηκαν έξω από το κτίριο κρατώντας πανό υποστήριξης προς τον Επίσκοπο. “Κάτω τα χέρια σας από το Δεσπότη μας”, “Ζει Κύπριος και Θεός” είναι μερικά από τα συνθήματα.

Οι πολίτες θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την ποινική δίωξη του Μητροπολίτη Μόρφου που κατά παράβαση των διαταγμάτων, τέλεσε τη Λειτουργία και τον Καθαγιασμό των Υδάτων, με τις εικόνες που σημειώθηκαν τότε να φέρουν επιβολή προστίμου, το οποίο αρνήθηκε να πληρώσει.

Σημειώνεται ότι μιλώντας στο AlphaNewsLive ο δικηγόρος του Μητροπολίτης, Νίκος Κληρίδης, είπε ότι όπως σε κάθε υπόθεση που χειρίζεται, και σε αυτήν θα επισημάνει ότι “όλα τα διατάγματα είναι και παράνομα και αντισυνταγματικά”. Η ποινική δίωξη αφορά “κατ’ ισχυρισμό παρότρυνση του κοινού να παραστεί σε παράνομη συγκέντρωση”.

Ο κ. Κληρίδης εξήγησε ότι με βάση το κατηγορητήριο, ο Μητροπολίτης εξήγειρε πολίτες στο να συγκεντρωθούν παράνομα και αυτό αφορά τη λειτουργία του Αγίου Πνεύματος, με τον νομικό να υποστηρίζει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

“Δεν εξήγειρε κανέναν, ο Μητροπολίτης είναι ιεράρχης και βάσει των θρησκευτικών του καθηκόντων καλεί τους πιστούς είτε να εκκλησιαστούν είτε να προσέλθουν όσοι θέλουν, δεν εξανάγκασε κανένα, σε διάφορες τελετές που έχουν σχέση με τη θρησκέια μας.”

“Δεν εξήγειρε ή παρότρυνε κάποιον να παραβιάσει τον νόμο, απλώς τους κάλεσε να ασκησούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα”, συνέχισε ο κ. Κληρίδης και επανέλαβε τη θέση του ότι τα μέτρα είναι παράνομα και αντισυνταγματικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.