Οι κάτοικοι των ορεινών μετά τις τελευταίες εξελίξεις και συγκεκριμένα μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Ζακύνθου Δ. Ακτύπης σχετικά με τις αιτίες που θεωρεί ότι οδήγησαν τους Μητροπολίτες να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για τον ίδιο, τονίζοντας ότι συντρώγει με ανεμβολίαστους μοναχούς, εξέδωσαν μία ανακοίνωση, ασκώντας δριμεία κριτική στον κ. Ακτύπη. Να σημειωθεί ότι ο Βουλευτής ανέφερε στην απάντησή του ότι οι τοποθετήσεις του αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει τα συμφέροντα πολλών.

Οι κάτοικοι των ορεινών, μεταξύ άλλων απαντούν ότι: «κ. Βουλευτά, αναφέρεσαι στα δικά μας έννομα συμφέροντα που έχουμε οι κάτοικοι στην περιοχή του Ναυαγίου και πλησίον αυτής ως προς τη διεκδίκηση των περιουσιών μας; Αναφέρεσαι, μήπως, στην παράνομη αγοραπωλησία της γης μας από απατεώνες κατά το 2014; (…) Ακόμα και στις 20 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ημέρα της ψήφισης της τύχης των Ορεινών, μας ξέχασες ή μάλλον δεν ήθελες να μας θυμάσαι».

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Περί Ακτύπη… Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κοινή γνώμη της Ζακύνθου τις πολύ σκληρές δηλώσεις που εκφράστηκαν για το πρόσωπο του Ακτύπη από τον κ. Αυλωνίτη και τον κ. Πολάκη μέσα στη Βουλή, στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα που ψηφίστηκε η «τροπολογία τσίρκο» για το Ναυάγιο και τα Ορεινά. Σημειωτέον ότι η τροπολογία ήρθε νύχτα, αφού ο Κικίλιας πετσόκοψε την τελευταία στιγμή τις διατάξεις για την ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΑΕ, και όσο για την τροπολογία, αυτή καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις 20 Δεκεμβρίου, ο κ. Πολάκης μιλώντας για το Ναυάγιο και τα Ορεινά Ζακύνθου χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μην κουνάς το κεφάλι σου κ. Ακτύπη, ΕΣΥ ΛΟΓΟΔΟΤΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟΥΣ». Ο δε βουλευτής Κέρκυρας κ. Αυλωνίτης: «…και εσείς ήρθατε σήμερα κ. Ακτύπη και λέτε ότι πήγαμε εμείς με την κ. Νοτοπούλου, και ήμουν κι εγώ, κι όλη η κοινωνία είναι υπέρ σας. ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΤΕ. ΨΕΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΙΖΕΤΕ.»

Και ερχόμαστε στην πρόσφατη ανακοίνωση του ίδιου του Βουλευτή Ζακύνθου Ακτύπη, η οποία κλείνει με τη φράση: «…οι τοποθετήσεις μου το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τα ζητήματα του Ναυαγίου Ζακύνθου έχουν θίξει, τελικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, τα συμφέροντα πολλών». Και μένουμε όλοι οι κάτοικοι των Ορεινών άφωνοι!

Κ. Βουλευτά, αναφέρεσαι στα δικά μας έννομα συμφέροντα που έχουμε οι κάτοικοι στην περιοχή του Ναυαγίου και πλησίον αυτής ως προς τη διεκδίκηση των περιουσιών μας; Αναφέρεσαι, μήπως, στην παράνομη αγοραπωλησία της γης μας από απατεώνες κατά το 2014; Διότι μιλάς για «συμφέροντα πολλών» και εμείς είμαστε όντως πολλοί και συγκεκριμένα 200 οικογένειες, που μας θίγει το «συμβόλαιο μαϊμού» του 2014 στην περιοχή του Ναυαγίου.

Κ. Βουλευτά, θύμισέ μας μία δήλωσή σου τους τελευταίους μήνες, η οποία να αναφέρεται στις 200 θιγόμενες οικογένειες των Ορεινών. Ήσουν λαλίστατος για τη ΝΑΥΑΓΙΟ ΑΕ όλο το προηγούμενο διάστημα και φυσικά υπέρμαχός της, αλλά για τους θιγόμενους κατοίκους στα Ορεινά και τα τέσσερα χωριά που πωλήθηκαν…απόλυτη σιωπή.

Ακόμα και στις 20 Δεκεμβρίου στη Βουλή, ημέρα της ψήφισης της τύχης των Ορεινών, μας ξέχασες ή μάλλον δεν ήθελες να μας θυμάσαι. Ευτυχώς, μάς θυμήθηκαν όλοι οι άλλοι βουλευτές που μίλησαν, άλλων Νομών, ως εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τους ευχαριστήσαμε όλους έναν προς έναν.

Δεν ντράπηκες, όμως, εσύ διόλου που όλοι οι βουλευτές εκείνη τη μέρα συμπαραστάθηκαν στους κατοίκους των Ορεινών και συνέδεσαν άμεσα την τροπολογία Ζακύνθου με την ληστεία των πατρογονικών περιουσιών μας; Δεν ντράπηκες που πολλοί βουλευτές διατείνονταν ότι μέσω της τροπολογίας επιχειρείται συγκάλυψη Σκανδάλου στο ίδιο σου το νησί;

Κ. Βουλευτά, ειλικρινά δεν ντράπηκες να κάμεις το δρόμο και να έρθεις στα Ορεινά; Δεν ντράπηκες να διαβείς ιερούς χώρους; Δεν ντράπηκες μήπως συναντηθείς κατά τύχη πρόσωπο με πρόσωπο με κάποια από τις 200 οικογένειες;»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.