Βαριές καταγγελίες από τον παππού του μωρού:

Η ιστορία που όπως φαίνεται θα καταλήξει στο δικαστήριο, ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στον Ιερό Ναό Αγίων Μυροφόρων Γυναικών Πατρών.

Ενώ το μυστήριο ξεκίνησε και όλα πήγαιναν σύμφωνα με την παράδοση, στην ερώτηση του ιερέα για την ονοματοδοσία επικράτησε αναστάτωση. Ο νονός του μωρού απάντησε πως το παιδί θα ονομαστεί “Άγγελος – Θεόφιλος” για να πάρει την απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται και ότι υπάρχει εγκύκλιος με την υπογραφή του Μητροπολίτη Πατρών.

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και στην κολυμπήθρα με αποτέλεσμα οι παρευρισκόμενοι να γίνουν έξαλλοι με τα λεγόμενα του ιερέα που αρνούνταν να βαπτίσει το αγοράκι με δύο μικρά ονόματα με την δικαιολογία πως κάτι τέτοιο “προσβάλλει το παιδί”.

“Ποιος είναι αυτός που θα αλλάξει τον πολιτισμό και την παράδοση μιας οικογένειας; Ποιος τον ψήφισε να βγάζει τέτοιες αποφάσεις για το σύνολο του κόσμου;” επισημαίνει ο κ. Μιχαλόπουλος για τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Όπως ενημερώθηκε μάλιστα από τον δικηγόρο του, η πλειονότητα των Μητροπόλεων στην Ελλάδα δεν φέρουν αντιρρήσεις στα διπλά ονόματα και αυτός είναι ο λόγος που την ερχόμενη Παρασκευή κατατίθεται μήνυση στον ιερέα της εκκλησίας αλλά και τον ίδιο τον Μητροπολίτη.

Σε επίσκεψή του στην Μητρόπολη της Πάτρας ο κ. Μιχαλόπουλος απαίτησε να πάρει την εγκύκλιο στα χέρια του, προκειμένου να δει γιατί η βάπτιση του εγγονού του, ήταν “παράνομη”.

“Πήγα να πάρω την εγκύκλιο και μου έδωσαν ένα βιβλιαράκι σαν τηλεφωνική ατζέντα που αναφέρει πως η Ιερά Μητρόπολη έχει δώσει εντολή να δίνεται μόνο ένα όνομα στο παιδί, που θα έχει σχέση με τον κύριο και την Παναγία και πως παρακαλούνται οι γονείς να σέβονται τα θεία και την τάξη ώστε οικογενειακές έριδες να αποφεύγονται και το παιδί να σώζεται. Αναρωτιέμαι σε αυτό το σημείο από ποιους κινδυνεύει ο εγγονός μου αλλά και πως θα προστατεύσεις οικογένειες από έριδες αν υπάρχει ένας λόγος για να συμφιλιωθούν οι οικογένειες είναι η ονοματοδοσία των δυο ονομάτων.

Το επιχείρημα του είναι γελοίο και του το είπα. Είναι ο μοναδικός μητροπολίτης που το επέβαλλε. Δεν θα κάνω εγώ “αεροβάπτισμα” στον εγγονό μου. Θίγουν την οικογενειακή μας παράδοση.

Λέω μόνο ένα πως αν ακυρωθεί η βάπτιση εγώ θα πάω σε άλλον νομό να την κάνω όμως θα φτάσω το θέμα μέχρι το ανώτατο δικαστήριο”, ολοκλήρωσε ο κ. Άγγελος.

patrasevents.gr

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΚΟΥΡΝΙΑΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ

ΌΧΙ ΔΥΟ ΟΝΌΜΑΤΑ ΝΑ ΔΊΔΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΑΛΛΑ ΔΕΚΑΔΥΟ+!!!ΆΛΛΟ ΦΡΟΎΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΉΡΘΕ ΑΠΌ ΑΠ'ΈΞΩ+!!!ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΈΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΊΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΌΞΩΝ ΜΥΣΤΗΡΊΩΝ ΑΦΟΎ ΤΈΤΟΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ (ΔΎΟ ΟΝΟΜΑΤΑ) ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟ+!!!.-