Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Πάσχα εντείνονται οι κοινωνικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών, που προσμένουν αυτές τις μέρες την θαλπωρή και την στοργή της Εκκλησίας αλλά και την αλληλεγγύη των συνανθρώπων τους. Ειδικώτερα.

Την Παρασκευή, 5 του μηνός Απριλίου ε.ε., διενεμήθησαν, παρουσία του Γενικού Διευθυντού του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα, στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα, 200 δέματα τροφίμων σε ισάριθμες άπορες οικογένειες, που στηρίζει η υπεραγορά «Μασούτης».

• Το απόγευμα της Κυριακής, 7ης του μηνός Απριλίου ε.ε., στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε με πολλή επιτυχία, «Συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης» με έντεχνη και παραδοσιακή μουσική για την στήριξη των κοινωνικών δομών, που λειτουργούν, προνοία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, στο Διδυμότειχο με την υπευθυνότητα του ενετεταλμένου κληρικού Αρχιμ. Κυρίλλου Κολτσίδη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Διδυμοτείχου.

Οι θεατές και ακροατές της Συναυλίας αντί εισιτηρίου προσέφεραν φάρμακα, τρόφιμα, χρήματα και άλλα αναλώσιμα είδη.

• Την Κυριακή, 7 του μηνός Απριλίου ε.ε., ολοκληρώθηκε η Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε για τρείς συνεχείς Κυριακές με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα αντίστοιχα, με σκοπό την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των ασθενούντων.

• Την Πέμπτη, 11 του μηνός Απριλίου ε.ε., παρεδόθη ένας τόνος ειδών υγιεινής και καθαριότητος, φαρμάκων και ρουχισμού στο Προαναχωρησιακό Κέντρο κράτησης και στο Κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, που λειτουργούν στο χωριό Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδος, όπου φιλοξενούνται καθημερινά πάνω από 500 αλλοδαποί.

• Την Παρασκευή, 12 του μηνός Απριλίου ολοκληρώθηκε η παράδοση επιταγών σε 116 τρίτεκνες οικογένειες από το Πρόγραμμα της Εκκλησίας της Ελλάδος για την οικονομική ενίσχυση των τριτέκνων χριστιανικών οικογενειών της Θράκης, που στην συγκεκριμένη φάση στηρίζεται από το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.