ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Τη συμβουλή του στους πιστούς να μην αναφέρονται στον Θεό ούτε ως άνδρα, ούτε ως γυναίκα έδωσε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι γιατί όπως είπε σε εκδήλωση στην πλατεία Τραφάγκαρ «ο πατέρας μας» δεν έχει φύλο.

Όπως εξήγησε ο αιδεσιμότατος Τζάστιν Γουέλμπι, η ανθρώπινη γλώσσα είναι ανεπαρκής για να αποτυπώσει τη φύση του Θεού και γι’ αυτό παρά τη χρήση «Κύριος», ο Θεός δεν είναι άνδρας με την ανθρώπινη έννοια.

Την ίδια στιγμή ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν απόσπασματα στη Βίβλο που παρουσιάζουν το Θεό να φροντίζει τους πιστούς «όπως μια μητέρα φροντίζει το παιδί της» και για αυτό έχουν αρχίσει να αναφέρονται στον Θεό με το «αυτή».

«Η ανθρώπινη γλώσσα για το Θεό είναι ανεπαρκής και σε κάποιο βαθμό μεταφορική.

Ο Θεός δεν είναι πατέρας με την έννοια που ένα ανθρώπινο ον είναι πατέρας. Ο Θεός δεν είναι άνδρας ή γυναίκα, είναι κάτι απροσδιόριστο.

Είναι σημαντικό ως πιστοί να θυμόμαστε ότι η αποκάλυψη για το Θεό δεν βρίσκεται στις λέξεις αλλά στο λόγο του Θεού» είπε ο Γουέλμπι.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov στη Βρετανία, το 41% των Βρετανών συμφωνούν ότι ο Θεός «δεν έχει ανθρώπινο φύλο» αν και οι περισσότεροι τον αντιμετωπίζουν ως άνδρα.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.