ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ: Εκτενή αναφορά στην εκλογή του Μητροπολίτη Επιφάνιου ως προκαθήμενου της Ουκρανικής Εκκλησίας κάνει η εφημερίδα Washington Post αναφέροντας πως οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες ενέκριναν τη δημιουργία αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Ουκρανίας και εξέλεξαν νέο Προκαθήμενο.

Ρεπορτάζ: ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Ο νέος Προκαθήμενος της Ουκρανικής Εκκλησίας θα είναι ο 39χρονος Επίσκοπος Επιφάνιος ο οποίος καθήλωσε τους δεκάδες χιλιάδες πιστούς που παρακολούθησαν την εκλογή του στον Καθεδρικό της Αγίας Σοφίας του Κιέβου.

Ο νέος προκαθήμενος τόνισε μεταξύ άλλων: ΄΄Ο Θεός εισάκουσε τις παρακλήσεις μας και μας παρέδωσε την πολυπόθητη ενότητα. Η Εκκλησία από σήμερα θα έχει ανοιχτές τις πόρτες της για όλους και κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να συμπορευτούν με την Εκκλησία.

Αντιδράσεις από Μόσχα:

Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας υπογράμμισε σήμερα Σάββατο πως το Πατριαρχείο Μόσχας θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Ουκρανία, παρά τη δημιουργία αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Δεικτικό της έντασης που κυριαρχεί είναι το γεγονός ότι μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνες σε Ναούς και σπίτια Ρώσων Ιερέων του Κιέβου.

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.