Το κοινό αίσθημα του Ορθόδοξου χριστιανικού λαού της Κύπρου προκαλούν τα μέτρα, λέει ο καθηγητής Οικονόμου.

“Απαράδεκτες” χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου και κάποιων λοιμοξιολόγων “οι οποίοι σκόπιμα και επιδεικτικά προκαλούν το κοινό αίσθημα του ορθόδοξου χριστιανικού λαού της Κύπρου”, ο Χρίστος Οικονόμου, Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τέως πρόεδρος και κοσμήτορας Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η απαγόρευση της παρουσίας του λαού του Θεού στους χώρους λατρείας του, ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων μίας κορυφαίας χριστιανικής γιορτής της Εκκλησίας μας, “αποτελεί άμεση παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

Όταν υπάρχουν κάποιοι χώροι ανοικτοί συνέχισε, είναι άμεση πρόκληση το κλείσιμο των ναών ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων νοουμένου ότι από τους μέχρι τώρα εκκλησιασμούς δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα κορωνοϊού από τους συμμετέχοντες στην θεία λατρεία.

Συνεπώς, σημειώνει, “η άστοχη αυτή απόφαση ,θεωρούμε ότι αποτελεί ευθεία πρόκληση από μια δημοκρατική κυβέρνηση όπου το 96% του κυπριακού λαού είναι χριστιανοί ορθόδοξοι”.

Ο κ. Οικονόνου είπε πως ευθύνη βαραίνει και την ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου τον Μακαριότατο και την εκκλησιαστική ιεραρχία της Κύπρου από τους οποίους σημείωσε αναμένουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αποκαταστήσουν την κανονική λειτουργία των ναών σε αυτές τις μεγάλες άγιες ημέρες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.