Στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της συνοικίας Φραγκοπήγαδο, που ανήκει στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας, μετέβη σήμερα Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος και προέστη της Θείας Λειτουργίας, με αφορμή τη μνήμη των Οσίων πατέρων ημών Στυλιανού του Παφλαγόνος, Νίκωνος του Μετανοείτε και Αλυπίου του Κιονίτου.

Με το πέρας του Όρθρου, ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε την ειδική ευχή “Επί καθιερώσει Εικόνος” και έχρισε δι’ Αγίου Μύρου τις προσφάτως συντηρηθείσες εικόνες της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και της Παναγίας της επονομαζομένης “Πολυσπορίτισσας”, οι οποίες περικοσμήθηκαν με αργυρά καλύμματα.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της ευχή και τη χρίση δι’ Αγίου Μύρου ενθρόνισε τις ιερές εικόνες σε περίτεχνα προσκυνητάρια και ακολούθως τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένου του Σεβασμιωτάτου από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτη Φίλιππο Χαμαργιά, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλαμάτας Πρωτοπρεσβύτερου Προκόπιο Καρούντζο και τον Διάκονο Θεόφιλο Κυριάκο, ενώ την όλη προετοιμασία και επιμέλεια είχε ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμανδρίτης Χριστοφόρος Νταμάτης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε και την ευχή “Επί ευλογήσει σπόρων” κατά το έθος της τοπικής Εκκλησίας και ευχαρίστησε τους δωρητές των αργυρών καλυμμάτων των ιερών εικόνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.