Μητρόπολη Άρτης

Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017, το πρωΐ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, στην Άρτα, χοροστάτησε στον Όρθρο και ελειτούργησε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος.

Στην Λειτουργία, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε και Ιερά Αντιμήνσια. Κατά τον καθαγιασμό των Ιερών Αντιμηνσίων, ο Μητροπολίτης εξήγησε στους πιστούς τα τελούμενα. Ετόνισε δε, πως προκειμένου, οτιδήποτε να συντελέσει στην σωτηρία μας, χρειάζεται την ευλογία της Εκκλησίας.

Ό,τι είναι ευλογημένο, συντελεί στην σωτηρία μας. Ό,τι δεν είναι ευλογημένο, ακόμη κι αν φαίνεται ως σωστό, δεν συντελεί στην σωτηρία μας. Γι΄ αυτό και στην Μοναστική φρασεολογία, δυο φράσεις υπάρχουν: «ευλόγησον» και «να ‘ναι ευλογημένο». Η ευλογία της Εκκλησίας, δια του Επισκόπου, κάνει το πανί Θυσιαστήριο.

Επάνω σε αυτό το Θυσιαστήριο, με την ευλογία της Εκκλησίας, μεταβάλλεται το ψωμί και το κρασί σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Και Kοινωνώντας, με την ευλογία της Εκκλησίας, οι πιστοί μεταβάλλονται σε μέλη του Σώματος του Χριστού.

Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο Καθιέρωση Αντιμηνσίων από τον Μητροπολίτη Άρτης Καλλίνικο

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.