Ομόφωνη απόφαση για καθαίρεση του ιερέα Στυλιανού Σάββα, από τους Εργάτες, αναδόχου πατέρα της Έλενας Φραντζή, έλαβε το πενταμελές συνοδικό δικαστήριο, κατόπιν παραπομπής της υπόθεσης από την Ιερά Σύνοδο.

Το ανακοινωθέν της απόφασης ανέγνωσε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος.

Το θέμα επανέφερε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου ο οικείος μητροπολίτης Ορεινής και Ταμασσού Ησαϊας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε, λόγω του θανάτου της 29χρονης Ελενας. Η νεαρή είχε καταγγείλει στο παρελθόν ότι παρενοχλείτο σεξουαλικά από τον ιερέα από την τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών.

Ο πατήρ Στυλιανός καταδικάστηκε τότε για την υπόθεση σε φυλάκιση 18 μηνών.
Έκτοτε, του είχαν αφαιρεθεί οποιαδήποτε ποιμαντικά καθήκοντα και μετακινήθηκε σε μονή της επαρχίας Λευκωσίας.

Όπως δήλωσε ο μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος, ο καθαιρεθείς ιερέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση, αποτεινόμενος στην Ιερά Σύνοδο, που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως εφετείο.

Ο μητροπολίτης Κύκκου είπε ότι κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας στην Ιερά Σύνοδο για αντικανονική και παράνομη δημοσίευση πρακτικών της.

Κατήγγειλε ότι δημοσιοποιήθηκαν αποσπασματικά και παραποιημένα, παρουσιάζοντας διαφορετική εικόνα των πραγμάτων, με αποτέλεσμα να σπιλωθεί η τιμή και η υπόληψή του. Ο Κύκκου Νικηφόρος τόνισε ότι δεν δέχεται επ’ ουδενί λόγω να αφήνονται σκιές ότι ο ίδιος συγκάλυπτε τις πράξεις του ιερέως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 1 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.