ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ: Η Ιερά Σύνοδος καθαίρεσε από το βαθμό της ιεροσύνης, τον μέχρι πρότινος Αρχιμανδρίτη Διονύσιο (κατά κόσμον Γεώργιο) Καλαμπόκα, επιβάλλοντάς του δια της οδού αυτής την εσχάτη των ποινών, λόγω κανονικών παραπτωμάτων, στα οποία είχε υποπέσει και επαναφέροντάς τον στην τάξη των Μοναχών.

Η είηδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω χθεσινής (22.06.22) εγκυκλίου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου προς τους Μοναχούς και τις Μοναχές της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Ο καθαιρεθείς ιερέας υπήρξε πνευματικός πατέρας και καθιδρυτής ευάριθμων μοναστικών αδελφοτήτων ανά τον ορθόδοξο κόσμο, δύο εκ των οποίων και στη Ζάκυνθο. Η πρώτη ήταν η ανδρώα στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου των Κρημνών και η δεύτερη η γυναικεία στην Ιερά Μονή Σπηλαιωτίσσης των Ορθονιών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με πληροφορίες του nyxthimeron.com, ο π. Διονύσιος, μετά από πολύμηνη νοσηλεία λόγω της Covid-19, βρίσκεται αυτό τον καιρό σε κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού, προσπαθώντας με τη βοήθεια των πνευματικών του τέκνων να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.