Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης των ψηφιδωτών στον νεόδμητο Καθεδρικό Ναό του Βουκουρεστίου.

του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί συνολικά 6.300 τετραγωνικά μέτρα ψηφιδωτών, ενώ αυτή την περίοδο οι εργασίες της εξειδικευμένης ομάδας των αγιογράφων επικεντρώνονται στην νότια αψίδα του Καθεδρικού.

Μεταξύ των σκηνών που απεικονίζονται στην νότια αψίδα και έχουν ως κοινό θέμα την οικογένεια είναι: η Προσκύνηση των Μάγων, η Φυγή στην Αίγυπτο, η Σφαγή των Νηπίων, ο Γάμος στην Κανά και ο Κύριος ευλογεί τα παιδιά.

«Ελπίζουμε ότι πρώτα από όλα με τη βοήθεια του Θεού και των πιστών που θέλουν και μπορούν να στηρίξουν αυτές τις εργασίες, θα ολοκληρώσουμε την αγιογράφηση σε αυτούς τους χώρους του Καθεδρικού Ναού μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών. Η δραστηριότητα των ομάδων στο εργαστήριο λειτουργεί καλά, αλλά τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα για την ομάδα των ειδικών που εργάζονται για την εφαρμογή των ψηφίδων επί τόπου, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι συνθήκες εργασίας είναι δύσκολες λόγω του κρύου. Γι’ αυτό ελπίζουμε και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο με τις εσωτερικές εργασίες μέσα στο καλοκαίρι του τρέχοντος έτους. Έχουμε ελπίδα στον Θεό και σε ανθρώπους που έχουν την πίστη και την καλή θέληση να στηρίξουν την αγιογράφηση του Καθεδρικού Ναού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αγιογράφος Ντανιέλ Κοντρέσκου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.