Κάθε μέρα και ένα νέο επεισόδιο στο σήριαλ με τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο επίκεντρο – Δριμύ κατηγορώ από τους δικηγόρους των μοναχών για την Αστυνομία – Ισχυρισμοί ότι η φροντίστρια της Μονής που καταγράφεται σε βίντεο να ξυλοκοπείται δέχτηκε πιέσεις για να προβεί σε καταγγελία κατά του μοναχού

Σε σήριαλ χωρίς διαφαινόμενο τέλος εξελίσσεται το «ιερό» σκάνδαλο. Καταθέσεις, βίντεο, ισχυρισμοί, καταγγελίες και διαψεύσεις συνθέτουν το σκηνικό της υπόθεσης.

Χθες, οι δικηγόροι των δύο μοναχών και της γυναίκας που καταγράφεται σε βίντεο να ξυλοκοπείται, εξαπέλυσαν δριμύ κατηγορώ κατά της Αστυνομίας αναφέροντας ότι η φροντίστρια δέχτηκε πιέσεις να προβεί σε καταγγελία κατά του μοναχού.

«Οι εκεί αστυνομκοί την πίεσαν φορτικότατα και επανειλημμένα να καταθέσει καταγγελία σε βάρος του Μοναχού με την ιδιοτητα του θύματος βίας, σε αντίθεση με τη θέλησή της» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες. Προηγουμένως η Ελένη Ρούσου -η γυναίκα που καταγράφεται στο βίντεο και που μόνη της αποκάλυψε την ταυτότητα της- μετέβη στην Αστυνομία και έδωσε κατάθεση αναφέροντας ότι δεν έχει καμία απαίτηση και πως οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Τέλος, σήμερα κατά πληροφορίες μας προσήλθε να καταθέσει στο Τμήμα Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων η κυρία Ελένη Ρούσου που εμφανίζεται στο βίντεο με την φαινομενη κακοποιηση της. Εκεί, ενώ αυτή δήλωσε προφορικώς και εγγράφως ενώπιον τους ότι το βιντεο είναι παραποιημένο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικοτητα και ότι δεν έχει κανένα παράπονο κατά του Μοναχού ούτε επιθυμεί την ποινική του δίωξη, οι εκεί αστυνομκοί την πίεσαν φορτικοτατα και επανειλημμένα να καταθέσει καταγγελία σε βάρος του Μοναχού με την ιδιοτητα του θύματος βίας, σε αντίθεση με τη θέλησή της. Ανάλογα συνέβησαν και αναφορικά με τους τρείς Μοναχούς της Μονής, οι οποιοι κλήθηκαν σήμερα να καταθέσουν για την ίδια υποθεση και τους ζήτησαν να καταθέσουν πράγματα που δεν επιθυμούσαν» όπως συγκεκριμένα αναφέρεται.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και εξετάσεις για την υπόθεση που μονοπωλεί το ενδιαφέρον του κοινού και έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση μερίδας πιστών που απαιτούν κάθαρση.

«Έχουν γίνει αρκετές έρευνες σε διάφορους χώρους ακόμα και στην ίδια την μονή όχι μόνο μία φορά αρκετές φορές και ακόμα και από την επόμενη μέρα της καταγγελίας και αναφέρομαι στην καταγγελία που έγινε από την ιερά μητρόπολη και αν χρειαστεί και τις επόμενες μέρες ανάλογα με την μαρτυρία που έχουμε ενώπιον μας θα γίνουν και άλλες έρευνες», είπε χθες ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου.

Στο μεταξύ, έπιασαν δουλειά και οι ποινικοί ανακριτές που ετοιμάζονται από βδομάδας να καλέσουν τους πρώτους μάρτυρες. Ως γνωστόν, οι ποινικοί ανακριτές διρευνούν ενδεχόμενη εμπλοκή αστυνομικών εκτός καθήκοντος την 5η Μαρτίου, όταν έλαβαν χώρα τα γεγονότα στη Μονή του Οσίου Αββακούμ.

Νέο βίντεο στο φως

Στο μεταξύ, χθες ήρθε στη δημοσιότητα νέο βίντεο από τη Μονή Οσίου Αββακούμ. Όπως καταγράφεται στο βίντεο που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Sigma», μια γυναίκα κι ένας μοναχός μεταφέρουν αντικείμενο το οποίο εκτιμάται ότι είναι το χρηματοκιβώτιο. Το ενδεχομενο το αντικείμενο να ειναι το επίμαχο χρηματοκιβώτιο ενισχύεται και από τα όσα ανέφερε στην κατάθεσή της

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η γυναίκα στην Αστυνομία, λίγες εβδομάδες πριν την 5η Μαρτίου, έλαβε εντολή από τον Γέροντα Νεκτάριο να μεταφέρει το χρηματοκιβώτιο από το δωμάτιο του στο δωμάτιο της μητέρας του που επίσης διέμενε στη Μονή.

Εξιχνίαση μέχρι τέλους ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος

Χθες, τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επί του θέματος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας. Ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος αφού εξέφρασε τη λύπη του, ζήτησε εξιχνίαση της υπόθεσης μέχρι τέλους.

«Καλώ και την Αστυνομία, καθώς και όλους τους φορείς της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εμπλέκονται στις έρευνες, να εξιχνιάσουν μέχρι τέλους την υπόθεση», αναφέρει, τονίζοντας πως τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν με κανένα τρόπο και από κανέναν αποδεκτά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου εκφράζει τη βεβαιότητα ότι όλοι μπορούν να διακρίνουν τον θεσμό της Εκκλησίας «από πρόσωπα ανάξια της αποστολής τους», σημειώνοντας πως «στην Εκκλησία υπάρχουν πάρα πολλοί κληρικοί που τιμούν την αποστολή τους».

Εκφράζει παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η Εκκλησία θα εξέλθει ενδυναμωμένη από τη σημερινή κρίση.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.