Στο 3ο επιστημονικό πεδίο των επιστημών υγείας η Βιολογία ρίχνει τις βάσεις με εντυπωσιακή την πτώση ακόμη και των Ιατρικών Σχολών. Μια πτώση που θα υπερβεί τα 600 μόρια σε περιφερειακά πανεπιστήμια. Ωστόσο, αναμένεται πτώση ακόμη και σε όλα τα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Εκτιμάται ότι θα δούμε και Ιατρική Σχολή στην κατηγορία των 17.000 μορίων.

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών αναμένεται γενική πτώση βάσεων σε δύο ταχύτητες: Μικρή στα περιζήτητα τμήματα και αυξημένη έως -500 μόρια στις μεσαίες σχολές.

Στην πτώση συμβάλλουν τα υψηλά ποσοστά αποτυχίας στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, στα Αρχαία Ελληνικά, στην Ιστορία και στην Κοινωνιολογία.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο των Θετικών Επιστημών αναμένεται πτώση της τάξεως των 150-250 μορίων στα περιζήτητα τμήματα και πιο εντυπωσιακή στις χαμηλότερης προτίμησης σχολές, κυρίως των περιφερειακών τμημάτων, που θα “φλερτάρουν” με τη βάση και θα βρεθούν πολύ πιο κάτω από τα 11.000 μόρια.

Εδώ, οι επιδόσεις στη Χημεία με γραπτά κάτω από τη βάση, παίζει καθοριστικό ρόλο. Πάντως, οι επιδόσεις σε Φυσική και Μαθηματικά είναι καλύτερες από πέρυσι στα γραπτά που βαθμολογικά βρίσκονται στην κλίμακα του “άριστα”.

Κάθετη “βουτιά” στις βάσεις εισαγωγής των περισσότερων σχολών και μάλιστα ομοιόμορφη σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, δείχνει η επεξεργασία των βαθμολογικών στοιχείων των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας αναμένεται πτώση σχεδόν παντού, ακόμη και στις δημοφιλείς και περιζήτητες ιατρικές σχολές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.