Αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Από το βράδυ τοπικές βροχές αναμένονται και σε τμήματα του Βορείου Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά. Μετά τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Μακεδονίας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί τοπικά παγετό στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 7 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 12, στην Ήπειρο από -6 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 13, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 ως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο αρχικά βόρειοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ και εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες από διάφορες διευθύνσεις. Στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί γενικά με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές μετά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Πού πετάμε χαρταετό
Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται με αποχρώσεις του κίτρινου οι περιοχές στις οποίες περιμένουμε εντάσεις ανέμων πάνω από 3 Μποφόρ την Καθαρά Δευτέρα 7 Μαρτίου, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενώ με γκρι χρώμα οι περιοχές στις οποίες η ένταση των ανέμων δεν ευνοεί το πέταγμα του χαρταετού.
Σύμφωνα με το Χάρτη, το πέταγμα του χαρταετού θα είναι εύκολη υπόθεση στα νησιά του Αιγαίου, στη Νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στα παράκτια τμήματα του Κορινθιακού Κόλπου, καθώς επίσης και στα παραθαλάσσια τμήματα της Θράκης και της Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα θα απαιτηθεί μεγαλύτερη προσπάθεια.