Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί υπουργική απόφαση ώστε η αποπληρωμή των «βαρών» με ρύθμιση πέντε δόσεων να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο και όχι τον Μάρτιο του 2021 όπως ισχύει.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι επιλύεται το πρόβλημα αλλά υπάρχει μια ανακούφιση. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ μπορεί σε περίπου 2 μήνες να χορηγηθεί αυτή η προκαταβολή» ανέφερε για να προσθέσει σε άλλο σημείο «έχει δηλωθεί ότι υπάρχουν 155.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις από 190.000 το 2019.

Ούτε εμείς ούτε εσείς πρέπει να υπερηφανευόμαστε γι’ αυτό. Περίπου 100.000 με 105.000 είναι όσοι δικαιούνται την προκαταβολή σύνταξης καθώς για τους υπόλοιπους έχει ήδη χορηγηθεί η προσωρινή».

Πέραν αυτού ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε νέα τρίμηνη παράταση για την πληρωμή οφειλών 800.349 ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που προέκυψε από την εκκαθάριση «σκούπα» ασφαλιστικών εισφορών προηγούμενων ετών.

Ο υπουργός παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής ανέφερε ότι η ρύθμιση για καταβολή προσωρινής σύνταξης ύψους εως 384 ευρώ αφορά περίπου 100 – 105 χιλ. συνταξιούχους ενώ επανέλαβε πως δεν θα ανεχθεί περεταίρω καθυστερήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Η τροπολογία προβλέπει την προκαταβολή σύνταξης έως 384 ευρώ σε όσους ασφαλισμένους ΕΦΚΑ έχουν υποβάλλει ή πρόκειται να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης για να έχουν ένα εισόδημα μέχρι την απονομής της προσωρινής και μετά της οριστικής σύνταξης.

Θέλουμε να γίνει αυτό γρήγορα. Για αυτό προβλέπεται απλή και σε μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένη διαδικασία. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται οι άνθρωποι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.