Σε δημόσιο προσκύνημα τέθηκε από το απόγευμα της Δευτέρας 10ης Ιουνίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το σκήνωμα του μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Κίτρους κυρού Αγαθονίκου.

Τη σορό του εκλιπόντος Ιεράρχη υποδέχθηκε στα Προπύλαια του Ιερού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Καισαρείας κ. Θεοφυλάκτου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Ιγνατίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου και ο Δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος.

Το σκήνωμα μετέφεραν οκτώ ιερείς, ενώ ανέμεναν την άφιξή του οι Ιεροκήρυκες, οι Ιερείς όλων των Ιερών Ναών της πόλεως και οι διάκονοι ενδεδυμένοι με λευκά άμφια.

Οι καμπάνες ηχούσαν πένθιμα, ενώ πολλοί πιστοί προσήλθαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα Ιεράρχη.

Το σκήνωμα θα παραμείνει στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Μετά την τέλεση της Αναστάσιμης Νεκρώσιμης Ακολουθίας, θα μεταφερθεί στο Κοιμητήριο Αγίου Λαζάρου Κατερίνης, προκειμένου να ενταφιασθεί, σε εφαρμογή εκπεφρασμένης επιθυμίας του μακαριστού Αρχιερέα.

Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός όλο το εικοσιτετράωρο, ενώ καθημερινά θα τελούνται οι προβλεπόμενες Θείες Λειτουργίες και άλλες Ιερές Ακολουθίες. Ιερείς, με βάση κυλιόμενο πρόγραμμα θα διαβάζουν το Ιερό Ευαγγέλιο σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.