Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία των Αγίων Αποστόλων μιλά για καταστροφή-θαύμα που έγινε σε τοιχογραφία στον τρούλο της εκκλησίας μετά την καταιγίδα της Κυριακής. Η εκκλησία είχε χτυπηθεί από κεραυνό.

Χαρακτηριστικά ο πάτερ Ambrose Arrington ανέφερε:

Είδαμε τη ζημιά στο εξωτερικό και στη συνέχεια μπήκαμε στο εσωτερικό.
Μπήκαμε πρώτοι και βρήκαμε κάποια κομμάτια ξηρού τοίχου στο πάτωμα.

Κανένα από τα περίτεχνα χρυσά φύλλα της εκκλησίας δεν είχε καταστραφεί από την αστραπή.

Στη συνέχεια, ο Arrington είπε ότι μαζί με άλλους κληρικούς της εκκλησίας κοίταξε και είδε τη ζημιά στην εικόνα του Ιησού στο ανώτατο όριο της εκκλησίας.

«Η ζημιά δεν άγγιξε το πρόσωπο του Κυρίου»

Ο πάτερ Άριγκτον ανέφερε:

Έβλαψε την εικόνα, αλλά δεν άγγιξε το πρόσωπο του Κυρίου. Αν κοιτάξετε τη γραφή, το κείμενο γύρω από την εικόνα, είναι από τον Ψαλμό 102: 19-20. “Διότι έκυψεν εκ του ύψους του αγιαστηρίου αυτού, εξ ουρανού επέβλεψεν ο Κύριος επί την γην, διά να ακούση τον στεναγμόν των δεσμίων, διά να λύση τους καταδεδικασμένους εις θάνατον.” [1]
Όσο περισσότερο το συζητούμε στην εκκλησία και όσο περισσότερο το σκεφτόμαστε, τόσο πιο εκπληκτικό γίνεται το όλο συμβάν.

Ο κεραυνός που χτύπησε την εκκλησία αφαίρεσε μόνο τη λέξη “Θάνατος” χωρίς να αγγίξει το πρόσωπο του Χριστού.

Η καταιγίδα συνέβη στις 6 Αυγούστου, η οποία σηματοδοτεί τη γιορτή της Μεταμορφώσεως για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Σηματοδοτεί την αποκάλυψη της θείας φύσης του Ιησού στους μαθητές του.

Ένας εργολάβος πήγε στην εκκλησία μετά την καταιγίδα για να αξιολογήσει τη ζημιά. Είπε ότι το γεγονός ότι τίποτα άλλο δεν ήταν κατεστραμμένο και ότι δεν ξεκίνησε πυρκαγιά, ήταν ένα θαύμα.

Ναι, ο Θεός είναι εδώ. Μας έστειλε μια υπενθύμιση. Έχω μια ζωή και δεν διαρκεί για πάντα. Ήρθε η ώρα για μένα να αφιερώσω τον εαυτό μου σε Αυτόν.”

«Ελπίζω ότι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν – θα δουν αυτό το θαύμα. Θα κεντρίσει την προσοχή τους και θα αρχίσουν να βλέπουν ότι κάτι υπάρχει σε αυτό. Κάτι το οποίο μας δείχνει -σαφώς- ότι ο Θεός είναι παρών», είπε ο Arrington.

Ο Arrington δήλωσε πως ήθελαν να αφήσουν την καταστροφή από τον κεραυνό που χτύπησε την τοιχογραφία, λόγω του συμβολισμού της.
Τελικά θα πρέπει να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να αποκαταστήσουν τη δομική βλάβη στο κτίριο.

Επεξηγήσεις
[1] Στην τοιχογραφία είναι γραμμένο στα Αγγλικά: For he hath looked down from the height of his sanctuary; from heaven did the LORD behold the earth; To hear the groaning of the prisoner; to loose those that are appointed to death.
Ο ψαλμός παραμένει ο ίδιος.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.