Την Πέμπτη 14 Μαΐου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τους Κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Οροπεδίου Λασιθίου, επιδίδοντάς τους την Εγκύκλιο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης σχετικώς με το άνοιγμα των Ιερών Ναών προς τους πιστούς και τη μετοχή τους στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας, μετά την άρση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας.

Ο σεβαστός Ποιμενάρχης ενημέρωσε τους Κληρικούς για τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να ακολουθούνται κατά την διάρκεια της παραμονής των πιστών εντός των Ιερών Ναών, σύμφωνα με την Απόφαση της Κυβερνήσεως. Τους προέτρεψε να μην παύσουν να δίδουν μαρτυρία Πίστεως, κτυπώντας τις καμπάνες των Ιερών Ναών και τελώντας καθημερινώς τη Θεία Λειτουργία για τις ανάγκες του εκκλησιάσματος, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους χριστιανούς να προσέρχονται, σε συνεννόηση με τους Πνευματικούς τους, στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.