Ιστορικές στιγμές λαμβάνουν χώρα αυτή την ώρα στη Μητρόπολη Κορίνθου, αφού γίνεται η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στο πλαίσιο των εορταστικών Εκκλησιαστικών Εκδηλώσεων των «ΙΓ΄ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2019».

Αναλυτικότερα, παρουσία πλήθους κόσμου, κλήρου και λαού, πραγματοποιείται η επίσημη υποδοχή της Αγίας Ζώνης -η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου- αυτή την ώρα στα Προπύλαια του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η σημερινή έλευση της Αγίας Ζώνης ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πιστών τις προηγούμενες ημέρες οι οποίοι ζούσαν και ανέπνεαν για αυτό το μεγάλο εκκλησιαστικό γεγονός που συμβαίνει στον τόπο τους. Με έκδηλη αγωνία αλλά και δέος υποδέχονται τώρα, όπως προαναφέρθηκε, τον ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό.

Στην υποδοχή παρίσταται και ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ την Αγία Ζώνη κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Αμέσως μετά την Υποδοχή θα ακολουθήσει δέηση και θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στην οποία θα ψαλλεί η Ιερά Ακολουθία της Τιμίας Ζώνης.

Στην Ι. Αγρυπνία θα προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συνιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου. Η Αγίας Ζώνη της Θεοτόκου μαζί με το Ιερό Λείψανο του πολιούχου και προστάτου της πόλης Αγίου Αποστόλου Παύλου, τα Ιερά Λείψανα των εν Κορίνθω Αγίων και τις Ιερές Εικόνες της Παναγίας «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» και των εν Κορίνθω Αγίων θα εκτίθενται εις προσκύνηση των πιστών και ευλογία των προσκυνητών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου καθημερινά, έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 30 Ιουνίου 2019, από τις 7:00 το πρωί έως αργά το βράδυ.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.