Με την κατάθεση της ανακρίτριας της Αστυνομίας, η οποία ανέλαβε τη διερεύνηση της καταγγελίας εναντίον του Μητροπολίτη Κιτίου, για άσεμνη επίθεση σε βάρος 16χρονης, που φαίνεται να διαπράχθηκε πριν από σαράντα χρόνια, συνεχίζεται η δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας.

Η ανακρίτρια της υπόθεσης, θα είναι η προτελευταία μάρτυρας που κλητεύει η πλευρά της παραπονούμενης, για να καταθέσει για την υπόθεση, ενώ την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να καταθέσει η δημοσιογράφος Κατερίνα Ηλιάδη, στην οποία είχε δώσει συνέντευξη η παραπονούμενη, προτού η υπόθεση οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου.

Αφού ολοκληρωθούν και αυτές οι μαρτυρίες, όπως και οι αντεξετάσεις από το συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλη Πική, τότε θα καταθέσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος, όπως ανέφερε σε προηγούμενη δικάσιμο ο συνήγορός του, θα το πράξει ενόρκως. Ο Μητροπολίτης, σε προηγούμενη υπόθεση που εκδικαζόταν εναντίον του, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας, για βιασμό και για την οποία αθωώθηκε, δεν είχε καταθέσει ενόρκως, αλλά κατέθεσε ανώμοτη δήλωση.

Η κατάθεση του Μητροπολίτη αναμένεται με μεγάλη αγωνία, αφού θα παραθέσει τους δικούς του ισχυρισμούς γύρω από την υπόθεση, για την οποία κατηγορείται. Πάντως, σε προηγούμενες δικάσιμους, στο άκουσμα κάποιων αναφορών από πλευράς της παραπονούμενης, αντιδρούσε, αναφέροντας μεγαλόφωνα ότι «λέει ψέματα».

Ακολούθως, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το κατά πόσον θα κλητευθούν άλλοι μάρτυρες υπεράσπισης από πλευράς του Κιτίου, προτού το Δικαστήριο εκδώσει την τελική του απόφαση, για το κατά πόσον κρίνεται ένοχος ή αθώος ο τέως Μητροπολίτης.

Κατέθεσαν φερόμενο θύμα, η μητέρα, αδελφή της και ο γιατρός

Μέχρι στιγμής, στην υπόθεση κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες. Πρόκειται για το φερόμενο θύμα, το οποίο κλητεύθηκε πρώτο να δώσει τη δική του εκδοχή επί των όσων υποστηρίζει ότι βίωσε, πριν από περίπου σαράντα χρόνια.

Η παραπονούμενη περιέγραψε ότι όλα ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 1981, λίγο μετά που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της, όταν ένας γείτονάς της, την έστειλε στον Μητροπολίτη, όπως υποστήριξε, για να της δώσει βοήθημα που λάμβαναν τα ορφανά από τη Μητρόπολη.

Αφού τον επισκέφθηκε σε πέντε περιπτώσεις, στην τελευταία, ανέφερε ότι ο τέως Κιτίου προέβη σε άσεμνη επίθεση εναντίον της. Κατά την κατάθεσή της ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι εάν λάβει χρήματα ως αποζημίωση από τον τέως Μητροπολίτη, θα τα διαθέσει σε παιδιά που δέχονται βία.

Στην επόμενη δικάσιμο κατέθεσαν η μητέρα και η αδελφή της παραπονούμενης, οι οποίες παρέθεσαν τη δική τους μαρτυρία για το πως βίωσαν το περιστατικό. Η αδελφή της κλήθηκε να αναφερθεί σε μια κασέτα, στην οποία ηχογράφησε, όπως υποστήριξε, τον Μητροπολίτη, μετά το περιστατικό.

Η κασέτα, μεταφέρθηκε σε δικηγόρο και εφημερίδα, οι οποίοι τους συνέστησαν να μην τα βάλουν με την εκκλησία, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. Η συγκεκριμένη κασέτα ωστόσο, δεν υπάρχει και δεν μπορεί να κατατεθεί στο Δικαστήριο, όπως ανέφερε η μάρτυρας, γεγονός που έφερε την αντίδραση του συνήγορου του Μητροπολίτη, Μιχάλη Πική, ο οποίος κατά την αντεξέτασή του της υπέβαλε ότι λέει ψέματα και πως δεν υπήρξε ποτέ τέτοια κασέτα.

Τελευταίος, μέχρι στιγμής μάρτυρας που κατέθεσε, ήταν ο γιατρός που εξέτασε το φερόμενο θύμα, μετά την άσεμνη επίθεση.

Όπως είπε ο γιατρός, «ένα Σάββατο μου τηλεφώνησαν να πάω στο σπίτι της οικογένειας τους γιατί η ανήλικη τότε, παραπονούμενη σήμερα, δεν ήταν καλά. Όταν πήγα ήταν σε κατάσταση υστερίας».

Στην συνέχεια, ο γιατρός είπε πως της χορήγησε ένεση βάλιουμ κι εκείνη του είπε ότι ο Μητροπολίτης της επιτέθηκε, με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολούθως, ο γιατρός αντεξετάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης του Μητροπολίτη, Μιχάλη Πική, ο οποίος, προσπάθησε να πλήξει την αξιοπιστία του μάρτυρα, υποδεικνύοντάς του ότι δεν θα μπορούσε να θυμάται αυτά που λέει 41 χρόνια μετά. Ο μάρτυρας απάντησε πως δεν ξέχασε ποτέ αυτό που έγινε, το οποίο δεν μοιράστηκε με κανένα, λόγω του ιατρικού απορρήτου. «Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς αυτό, δεν συμβαίνει συχνά. Δεν κρύβω πως όποτε έβλεπα τον Μητροπολίτη το θυμόμουν».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.