Πραγματοποιήθηκε, χάριτι Θεού, το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 η τελετή κατάθεσης του Θεμέλιου Λίθου του ιερού ναού Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού , παρά το Πολυδύναμο Κέντρο Ηλικιωμένων «Άγιος Αντώνιος» στην Περιστερώνα, από τον Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ.κ. Νεόφυτο.

Το παρεκκλήσιο, το οποίο θα ανήκει στην Εκκλησία Περιστερώνας, θα αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος του Πολυδύναμου Κέντρου Ηλικιωμένων «Άγιος Αντώνιος» που βρίσκεται στη κοινότητα αφού ως χώρος ανέγερσης έχει ορισθεί ο χώρος που σήμερα βρίσκεται η βορειοανατολική βεράντα του κτιρίου.

Ο λόγος της επιλογής του συγκεκριμένου χώρου δεν είναι τυχαίος, αφού η ανέγερση του εν λόγω παρεκκλησίου έχει ως ένα από τους βασικούς σκοπούς της, την ικανοποίηση των λειτουργικών και πνευματικών αναγκών των ηλικιωμένων μας. Εκεί τόσο οι ηλικιωμένοι μας, όσο και οι συγγενείς τους, θα μπορούν να λειτουργούνται συχνά, να προσεύχονται να εξομολογούνται και να παίρνουν δύναμη από το Θεό για να αντιστέκονται στο πόνο, τις θλίψεις και τις σωματικές δυσκολίες και αδυναμίες τους.

Το παρεκκλήσιο έχει αποφασισθεί να αφιερωθεί εις μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, ενός σύγχρονου Αγίου που κοιμήθηκε μόλις το 1964 και του οποίου ο βίος αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα και πρότυπο για όλους μας και ιδιαίτερα για τους εμπερίστατους αδελφούς, λόγω των πολλών ασθενειών αλλά και της μεγάλης υπομονής και πίστης που υπέδειξε μέχρι τέλους ο Άγιος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τα μέλη της Ανεγερτικής Επιτροπής και όλους όσους προσπαθούν για τον σκοπό της ανέγερσης. Κάλεσε παράλληλα όλους να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια με όποιο τρόπο δύναται ο κάθε ένας.

Το έτος 2018, όπως δήλωσε, είναι το έτος που όλη η περιοχή θα πρέπει να αγωνιστεί ώστε το όραμα της ανεγέρσεως της Εκκλησίας του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού να γίνει πραγματικότητα και ευχήθηκε όπως ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού, μας αξιώσει αυτής της μεγάλης χαράς και ευλογίας.

Στη συνέχεια ο πρωτοπρεσβύτερος π. Μιχαήλ στην ομιλία του τόνισε ότι αποτελεί μεγάλη ευλογία η θεμελίωση ενός ναού προς τιμή του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού για όλους εμάς, ειδικότερα για τους ευρισκομένους εν ασθενεία ανθρώπους, καθότι ο άγιος αποτελεί πρότυπο υπομονής, μετανοίας και μεγάλης πίστης καθότι από νεαρή ηλικία αφέθηκε στην πρόνοια του Θεού αντιμετωπίζοντας την ασθένεια του με δοξολογία και ευχαριστία προς τον Δημιουργό του, γνωρίζοντας ότι ο σταυρός οδηγεί στην Ανάσταση.

Στο τέλος της τελετής η Ανεγερτική Επιτροπή παρέθεσε κέρασμα σε όλους τους παρευρισκόμενους ενώ παράλληλα θα δεχόταν εισφορές για την ανέγερση του Ναού.

Κατάθεση θεμελίου λίθου παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου στην Περιστερώνα, από τον Μόρφου Νεόφυτο

Κατάθεση θεμελίου λίθου παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου στην Περιστερώνα, από τον Μόρφου Νεόφυτο

Κατάθεση θεμελίου λίθου παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου στην Περιστερώνα, από τον Μόρφου Νεόφυτο

Κατάθεση θεμελίου λίθου παρεκκλησίου Αγίου Νικηφόρου στην Περιστερώνα, από τον Μόρφου Νεόφυτο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.