Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, το μεσημέρι ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας κατάθεσε το θεμέλιο λίθο για το κτίσιμο νέου ιερού παρεκκλησίου, αφιερωμένου στον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, το οποίο θα ανεγερθή πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ανδρώου Ησυχαστηρίου Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Ο Πανιερώτατος συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ησυχαστηρίου και τους θεμελιωτές της ανέγερσης του παρεκκλησίου για την πρωτοβουλία τους αυτή. Ευχήθηκε σύντομα όπως αποπερατωθεί και ολοκληρωθεί το έργο.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την στήριξή του, ευχαρίστησε τους θεμελιωτές και όλους τους παρευρισκομένους που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν στην τελετή αυτή.

Στο τέλος της ακολουθίας, τιμήθηκαν μερικά πρόσωπα, για την άοκνη προσπάθεια και υποστήριξη στο έργο του Ησυχαστηρίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, ο οποίος ήταν και ο τελετάρχης της όλης ακολουθίας, οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης και Βαρνάβας Χρυσάνθου, ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.