Την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018 ξεκίνησε η κατασκηνωτική περίοδος των Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στη Μακρυνίτσα, με το μεγάλο αντάμωμα των δύο κατασκηνώσεων: των Αγοριών Γυμνασίου-Λυκείου που αναχωρούσε και των Κοριτσιών που έπαιρναν τη σκυτάλη! Παλιά παράδοση σ΄αυτό το αντάμωμα, μετά από τα τραγούδια να ψάλλουμε όλοι μαζί το «Αξιον Εστί» μπροστά από τη μεγάλη εικόνα της Παναγίας και «δεν το έχω ξανακούσει το «Αξιον Εστί, τα παράθυρα να ανοίγει και την οροφή» από 450 περίπου νεναικά στόματα και καρδιές!

Τα 168 Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου, οι ομαδάρχισσές τους, τα στελέχη, οι Κυρίες της Διακονίες και το ακούραστο αρχηγείο ξεκίνησαν με πολύ όρεξη τη δική τους κατασκηνωτική χρονιά στη Μακρυνίτσα.

Η φετινή κατασκηνωτική χρονιά για τα Κορίτσια Γυμνασίου-Λυκείου ήταν αφιερωμένη στο Σύμβολο της Πίστεως, ενώ η Γενική ονομασία της Περιόδου: «Η Δύναμη του Θεού εν δράση #Πνεύμα Άγιο» και οι ονομασίες των δέκα ομάδων ήταν οι ακόλουθες:

1. Ανάληψη
2. Ενανθρώπηση
3. Αγία Τριάδα
4. Ποιητής Ουρανού και Γης
5. Προφήτες
6. Φως εκ Φωτός
7. Ανάσταση
8. Μυστήρια
9. Παντοκράτορας
10. Βασιλεία
ενώ το σύνολο των στελεχών είχε την ονομασία «Εκκλησία».

Την Κυριακή 12 Αυγούστου τα κορίτσια είχαν την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να έχουν στην Κατασκήνωση τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Βαρνάβα, με εκλεκτή συνοδεία. Ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε τη Θ. Λειτουργία στο υπαίθριο προσευχητάρι, μοίρασε δώρα στα κορίτσια, φωτογραφήθηκε τις αναμνηστικές φωτογραφίες της κατασκήνωσης και με τα φωτισμένα λόγια του ενέπνευσε, ενθουσίασε και ευχήθηκε για την συνέχιση της Κατασκηνωτικής Περιόδου.

Τα Κορίτσια, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, γιόρτασαν την Παναγία στην Κατασκήνωση! Την Παραμονή στόλισαν τον Επιτάφιο, έψαλλαν τα εγκώμια, έκαναν Περιφορά του Επιταφίου, ενώ αντιπροσωπεία της Κατασκήνωσης συμμετείχε στο Πανηγύρι του Ενοριακού Ναού του χωριού Μακρυνίτσα. Ανήμερα τα κορίτσια γιόρτασαν με Πανηγυρική Θ. Λειτουργία και πλήθος κόσμου που ανέβηκε από τη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει στην Κατασκήνωση.

Πολλά και όμορφα έζησαν τα κορίτσια στην Κατασκήνωση! Έκαναν ποδήλατο, απόλαυσαν την πισίνα, έκαναν βραδινή Θ. Λειτουργία το βράδυ της Παρασκευής 19 Αυγούστου, τραγούδησαν, χόρεψαν, έπαιψαν paintball, παρακολούθησαν τη θεατρική Παράσταση «Απέναντι Όχθη» στο υπαίθριο θέατρο της Κατασκήνωσης και το τελευταίο βράδυ γιόρτασαν όλοι μαζί στην πυρά!

Την Κυριακή 19 Αυγούστου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και αυτή η Κατασκηνωτική Περίοδος στη Μακρυνίτσα, με τα κορίτσια να ανανεώνουν το ραντεβού τους για του χρόνου!
Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στη Μακρυνίτσα

Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στη Μακρυνίτσα

Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στη Μακρυνίτσα


Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στη Μακρυνίτσα

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.