Την πρώτη κατασκήνωση Αραβορθόδοξων νέων της Αιγύπτου διοργάνωσε το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής στην Πατριαρχική Μονή Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, κατά το διήμερο 4 – 6 Αυγούστου.

Οι νεαροί κατασκηνωτές προήλθαν κυρίως από το Κάιρο και άλλες πόλεις της Αιγύπτου και φιλοξενήθηκαν στους νέους ξενώνες της Ιεράς Μονής, οι οποίοι εγκαινιάστηκαν τον παρελθόντα Απρίλιο.

Κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης, πραγματοποιήθηκε συνέδριο για θέματα της βιοηθικής στο Πατριαρχικό Κέντρο Μελετών και Διαλόγου της Ιεράς Μονής, όπου οι σύνεδροι μελέτησαν τις θέσεις της Εκκλησίας επί ζεόντων θεμάτων όπως η αυτοχειρία, η άμβλωση, η δωρεά αίματος, η δωρεά οργάνων σώματος.

Την κατασκήνωση επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος, πατριαρχικός επίτροπος Καΐρου, ο οποίος συναντήθηκε με τους νέους στους οποίους μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου.

Η τελευταία ημέρα της κατασκήνωσης ολοκληρώθηκε με την θεία λειτουργία στη Ιεράς Μονής για τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με την παρουσία όλων των νέων, των γονιών τους και παραγόντων της Αραβόφωνης Ορθόδοξης Κοινότητας κ.α. Κλείνοντας, ο ηγούμενος της Μονής, αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός μίλησε για τη πνευματική κατάρτιση των νέων, υπογραμμίζοντας το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας για την ορθόδοξη νεολαία στην Αίγυπτο και την λοιπή Αφρική.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.